TRANSIT

Potpuno novi Ford Transit

Novi Ford Transit najveći je furgon u klasi. Zahvaljujući širokom izboru karakteristika, kao što su izbor međuosovinskog razmaka, kabina, visine krova, motora i mnogih drugih stavki, u mogućnosti ste da potpuno prilagodite vozilo Vašem poslovanju. Ukratko, sastavite listu svega što Vam je potrebno za poslovanje i Transit će odraditi svoj posao.

Postoji mnogo tehnologija i karakteristika koje su Vam na rapolaganju, kao na primer sistem Ford SYNC, adaptibilni tempomat (Adaptive Cruise Control) i kontrola u krivinama. Svi sistemi su tu kako bi Vam olakšali život: veliki broj sistema radi automatski, tako da se možete skoncentrisati na važnije stvari koje se događaju na putu. Druge tehnologije, kao što je pametno regenerativno punjenje (Smart Regenerative Charging), omogućavaju ekonomičniju potrošnju goriva, oslanjajući se istovremeno na snažne i jake motore.

Koliko Vam je potebno teretnog prostora? Novi Transit ima širok teretni prostor od 15,1 m3 i mogućnost transporta tovara do 4,2 m dužine (sa standardnom pregradom). Postoji i priključak za prikolicu maksimalne vuče 3,5 tona. I šta god prenosili, jake brave i sofisticirani alarm zaštitiće Vaše vozilo, teret i poslovanje.

Dizajn

Svaki milimetar novog Ford Transita osmišljen je kako bi Vam pomogao u Vašem poslovanju. Ovaj model je najizdržljiviji i najjači furgon do sada. Spoljašnji dizajn ostavlja upečatljiv, savremen utisak. Aerodinamika je poboljšana, kao i ekonomičnost odnosno potrošnja goriva. Sa druge stane, unutrašnjost novog Transita je stilizovana i udobna, kako biste se osećali kao da ste u Vašem privatnom automobilu.

Spoljašnjost

Spoljašnji dizajn novog Ford Transita je takođe funkcionalan. Poboljšana aerodinamika smanjuje troškove goriva, a svetla visoke tehnologije omogućavaju bolju vidljivost. Delovi vozila su dizajnirani tako da ih je lakše održavati i zameniti, što doprinosi smanjenju troškova.

Elegantan

Više aerodinamike, veća ušteda goriva

Upečatljiv dizajn, high-tech prednja svetla

Dizajniran sa smislom

Unutrašnjost

Dizajniran da bude praktičan i dobro podnosi opterećenja, oblikovan kako bi vožnja bila udobna i zabavna: u Transitu se osećate kao da ste u ličnom automobilu. Ergonomski dizajniran, sve kontrole i prostori za skladištenje su nadohvat ruke.

Boje

Paleta modernih boja karoserije pomaže u stvaranju pozitivnog tona za Vaše poslovanje.

Tectonic Silver

Blazer Blue

Deep Impact Blue

Frozen White

Lunar Sky

Moondust Silver

Panther Black

Race Red

Sky Blue

Tehnologija vožnje i iskustvo

Ostanite povezani čak i u pokretu

Urbani putevi, autoputevi, gradski ili seoski putevi… u novom Transitu se uvek osećate udobno i povezani sa okolinom, gde god Vas posao odnese. Pomoću novih tehnologija i parkiranje postaje jednostavno. A u Vašoj potpuno opremljenoj kabini, sa dovoljno prostora za skladištenje, možete koristiti i sistem za glasovno upravljanje i primati telefonske pozive tokom vožnje.

Tehnologija vožnje

Svaki sistem u Vašem vozilu ima praktičnu i korisnu svrhu, što ćete uskoro i otkriti.

Ford SYNC sa AppLink i sistemom Emergency Assistance. Najnovija hands-free tehnologija

Ford SYNC sa AppLink i sistemom Emergency Assistance omogućava Vam upravljanje muzikom i korišćenje mobilnog telefona jednostavnom glasovnom naredbom. Ako je Vaš kućni broj spremljen u kontaktu telefona pod „Home”, samo treba reći „Call Home” i sistem će automatski pozvati taj broj. Glasovne naredbe možete koristiti za odabir pesama sa USB-a ili MP3 player-a/iPod-a, a možete i preneti muziku sa Vašeg mobilnog telefona putem Bluetooth-a®. Sistem podržava i čitanje SMS poruka na glas**

**zahteva instalaciju aplikacije AppLink na mobilnom telefonu.

Putovanje koje manje košta, a vožnja manje umara

Prilagodljivi tempomat zadržava željenu brzinu, a sistem možete isključiti pritiskom na papučicu kočnice ili gasa. Praktična kontrola na volanu Vam omogućava da promenite željenu brzinu u vožnji. Osim toga, prilagodljivi limitator brzine (Adjustable Speed Limiter Device) pomaže pri vožnji unutar unapred izabranih granica brzine. Smanjićete tako potrošnju goriva i verovatnost prekoračenja brzine, a na kraju Vašeg dugog putovanja autoputem nećete biti umorni kao pre.

Olakšana vožnja unazad

Stubići, biciklisti, niski zidovi… zadnja kamera na ekranu na srednjoj konzoli prikazuje sve što je iza Vašeg vozila. Ovako ćete uočiti objekte koje je lako prevideti. Olakšano Vam je parkiranje vozila, a virtualne linije na ekranu će Vam omogućiti parkiranje i na najmanjim prostorima. Kamera će se automatski aktivirati čim menjač prebacite u položaj za vožnju unazad.

Senzori uz koje parkiranje više ne predstavlja stres

Senzori za merenje udaljenosti pri parkiranju pomažu Vam da odredite udaljenost između Vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada se otkriju prepreke, uključuje se zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Udobnost i praktičnost

Transit je dizajniran kako bi Vam olakšao profesionalne aktivnosti. Vozilo sadrži širok spektar tehnologija i promišljenih sadržaja. Jednom kada kada ga isprobate, nećete više znati kako ste ikad živeli bez njih.

Nova, udodnija prednja sedišta

Sedište vozača je u potpunosti prilagodljivo, kao i volan; tako ćete najlakše pronaći idealan položaj u vožnji. Sedište je opremljeno integrisanim naslonom za ruke, u sklopu dodatne opreme su dostupni i prilagodljivi lumbalni naslon i grejana sedišta.

Sve što Vam treba kako biste radili iz vozila

Kabina je namenski napravljena kako bi Vam pomogla u profesionalnom životu. Ako izaberete, na primer, duplo suvozačevo prednje sedište, središnje sedište iz Trend serije sadrži dvosed i sto koji je dovoljno velik da na njega možete odložiti laptop ili A4 blok-papir. Takođe su uključeni: skriveni skladišni prostor ispod suvozačevog sedišta sa kapacitetom od 93 litara; skriveno skladište u ploči sa instrumentima dizajniran za Vaš mobilni telefon ili MP3 player / iPod (uključuje 12-V utičnicu); kutiju za rukavice u koju možete staviti dokumente A4 formata i naravno, nekoliko držača za čaše i držač za bocu.

Sistem koji informiše i zabavlja

Na raspolaganju Vam stoji širok raspon ugrađene multimedijske opreme, uključujući, između ostalog, audiovizualni sistem koji podrazumeva radio, čitač CD-a, USB priključak, premium zvučnike, multi-funkcionalan ekran, navigaciju za celu Evropu i Ford SYNC sistem sa AppLink-om i sistem za pomoć u hitnim situacijama (Emergency Assistance).

Retrovizori koji sami sebe štite

Lako je oštetiti bočna spoljašnja ogledala kada vozite u tesnim prostorima ili ste parkirani u uskoj ulici. Da bi se to izbeglo, uz doplatu možete izabrati električna sklopiva ogledala koja se sama okreću prema unutra jednostavnim dodirom dugmeta. A sa obzirom da su opremljena sistemom grejanja, nećete gubiti vreme na hladna zimska jutra kako biste ih očistili.

Brisači koji se automatski podešavaju po kiši

Brisači sa senzorima za kišu se pokreću čim uoče vlagu na Vašem vetrobranskom staklu, i podašavaju svoju brzinu u odnosu na jačinu kiše. Možete čak i izabrati jedan od šest nivoa osetljivosti koji određuje količinu nakupljene vlage nakon koje se brisači pokreću. Brisači sa senzorima za kišu su dostupni u sklopu dodatne opreme zajedno sa automatskim prednjim svetlima.

Prednja svetla koja se uključuju automatski kada je potrebno

Transit je opremljen senzorima koji detektuju promenu svetla i iznenadne promene u uslovima osvetljenja. Na primer, ako ulazite tunel, kratka svetla se automatski aktiviraju, tako da Vaša vožnja postaje sigurnija i lakša. Automatska prednja svetla su dostupna kao deo dodatne opreme zajedno sa sistemom automatskih prednjih svetla.

Zaštićeni teretni prostor koji se lagano održava

Teretni prostor podrazumeva i čvrsti trajni pod prtljažnika, koji štiti vozilo i smanjuje buku za vreme vožnje. Osim toga, ivični delovi poda su izdignuti za 100mm, tako da vozilo lagano možete održavati čistim – teretni prostor se lako usisava i čisti vodom.

Ford Easy-Fuel, za sigurno punjenje goriva

Sa ovom korisnom funkcijom gotovo je nemoguće napuniti pogrešno gorivo jer se pogrešna mlaznica za gorivo jednostavno ne uklapa u otvor rezervoara. A budući da je Ford Easy Fuel sistem bez čepa, nikada više nećete morati da dodirujete masne poklopce za gorivo.

Volan koji Vam se lagano prilagođava

Stup volana je moguće prilagoditi po dubini i visini kako biste pronašli svoj idealan, najudobniji položaj u vožnji.

Brzo očistite vetrobransko staklo zahvaljujući QuickClean tehnologiji

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite dugme i sistem će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod nule.

Lagani posao pri svakom okretanju

Puni krug L2 Transit Furgona je samo 11.9 metara (11.4m kod modela L1 Chassis Cab). Čak i sa dužim modelima je lako upravljati i okretati se, zahvaljujući naprednom servo volanu.

Tipovi karoserije

Jedan furgon, bezbroj varijacija

Jedan, dva ili više putnika. Srednji, dugi, dugi produženi i jumbo dugi produženi osovinski razmak. Visoki, srednji ili niski krov. Izaberite novi Transit i možete ga sastaviti onako kako to najbolje odgovara Vašem poslovanju.

H2 = Srednji krov, H3 = visoki krov. Na prikazanim modelima primenjen je srednji krov, osim ako drugačije nije naglašeno. Na modelima gde se primenjuje nizak krov, masa praznog vozila je povećana, a nosivost smanjena za 42 kg, a za L2 i L3 modele 45kg.

Transit Furgon

 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi)
 • Visina krova: H2 (srednji krov) i H3 (visoki krov)
 • Nosivost: 2900-4700kg
 • Sedišta: 2-3

DOUBLE CAN-IN-VAN

 • Dvostruka kabina u furgonu
 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi)
 • Visina krova: H2 (srednji krov) i H3 (visoki krov)
 • Nosivost: 3500kg
 • Sedišta: 2-7

Chassis Cab

 • Međuosovinski razmak: L1 (kratki), L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi), L5* (jumbo dugi produženi)
 • Visina krova: H1 (niski krov)
 • Sedišta: 2-3

Dvostruki Chassis Cab

 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi), L5* (jumbo dugi
 • produženi)
 • Visina krova: H1 (niski krov)
 • Sedišta: 2-3

MINIBUS M2

 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi)
 • Visina krova: H2 (srednji krov) i H3 (visoki krov)
 • Nosivost: 3500-4600kg
 • Sedišta: 11-18

Priručnici

Priručnici za ugradnju opreme, „Crteži” i „Težine vozila” Vam pomažu da što bolje sami možete da promenite neke elemente i funkcije, daju dobar opis sistema vozila i tehničke savete.

Priručnik Vam daje smernice koje osiguravaju da će se odgovarajuća montaža izvršiti sigurno i ispravno; priručnik značajno smanjuje rizik mehaničkih i električnih problema, pada sistema, nepouzdanih sklopova ili nestabilnosti vozila.

Namera je pružiti informacije koje pomažu pri nadogradnji ili izmeni nekog dela
vozila na najsigurniji mogući način, osiguravajući zadovoljstvo potrošača.

Priručnici za ugradnju opreme su dostupni za modele:

 • Transit 2006.5
 • Ranger 2012
 • Transit 2014
 • Transit 2014.5
 • Transit Custom 2012.75
 • Transit Connect / Tourneo Connect 2013.75

Utovar i operativni troškovi

Maksimalna produktivnost. Troškovi svedeni na minimum.

Novi Transit je stekao ugled svojim performansama i fleksibilnošću. Bez obzira na koji međuosovinski razmak, visinu krova ili stil kabine se odlučite, sigurni ste da ćete imati široki teretni prostor i veliku nosivost. Raspored utovarnog prostora je posebno osmišljen kako bi se povećao raspoloživi prostor. Iz tog razloga, u prostoru ima mesta za četiri europalete, a u modelu L4 (jumbo) moguće je postaviti i pet europaleta, dok su bočna i zadnja vrata dizajnirana tako da je istovar i utovar još lakši nego pre. I dok Vam efikasnost ovog furgona pomaže da što bolje poslujete, niski operativni troškovi takođe smanjuju troškove.

Upravljajne teretom

Teretni prostor Transita je poboljšan – fleksibilan je i jednostavan za korišćenje. Uglovi bočnih zidova su redizajnirani, a krov je lagano podignut tako da se povećao volumen teretnog prostora. Dužine svih furgona su povećane za oko 30 cm, tako da kapacitet teretnog prostora odgovara svim standardnim dužinama cevi, ploča, merdevina…

Više prostora za utovar dužih predmeta

U Vaš novi furgon možete da utovarite teret koji se uobičajeno prenosi na krovnim nosačima ili koji zahteva prevoz u više vozila. Zaista, dužina utovara novog Transita je povećana; zavisno od izabranog modela, možete preneti teret dužine 3,04 m, 3,49 m i 4,21m i postaviti ga na pod sa čeličnim pregradama.

Jednostavniji ulazak u Vaš novi furgon

Široka stepenica sa visokim prianjanjem je integrisana u zadnji branik, olakšavajući pristup teretnom prostoru i ručni utovar.

Dodatne pregrade kako bi Vaš teret bio siguran

Dodatne pregrade-remeni su ugrađeni u bočne zidove kako bi se osigurao Vaš teret i kako bi se oslobodilo što više mesta na podu.

Dobro osvetljen teretni prostor za sigurniji i lakši utovar

U teretnom prostoru su postavljene sijalice daleko jače od prethodnih modela koje sada dolaze kao standard. Ukoliko želite, u dodatnoj opremi postoji i mogućnost instalacije ultra jakih LED svetla. U vozilu ove veličine, to je pametna i izrazito praktična funkcija.

Čvrsta, ali nežna bočna vrata

S obzirom da je teretni prostor toliko velik, bočna vrata su izrazito važna i često se koriste, a celi mehanizam je osmišljen kako bi se povećala jednostavnost upotrebe i izdržljivost. Dok ručica na vratima sa dvostrukim delovanjem osigurava nežno otvaranje i zatvaranje, brava na vratima ih osigurava kada su otvorena, a zvučni signal se oglašava kada bočna vrata nisu ispravno zatvorena ili zaključana.

Široka zadnja vrata

Zadnja vrata sadrže 360-stepensku izolaciju kojom se smanjuje buka, osigurava zatvaranje vrata i izbegava ulazak vode u teretni prostor. Zavisno od modela vozila, postoji mogućnost da se vrata otvore prema bočnim stranama vozila i da su zaključana u otvorenom položaju od 90 stepeni. Na donjoj ivici vrata reflektujuće nalepnice daju znak drugim vozačima da su vrata otvorena.

TROŠKOVI VLASNIŠTVA

Duži intervali održavanja/servisiranja
Svaki deo novog Transita je osmišljen kako bi se povećala izdržljivost i kako bi se produžilo vreme servisiranja i održavanja vozila. Tako je interval održavanja postavljen na 2 godine/50 000 km.

Duga garancija protiv perforacija

Kao dokaz kvaliteta proizvodnje vozila, Transit ima 12-godišnju garanciju protiv perforacija.

Performanse i efikasnost

Optimizovana snaga i potrošnja goriva

Niz novih 2,2-litarskih TDCi dizel motora, sa 6-stepenim menjačem, visoke snage i okretnog momenta izuzetno su ekonomični pri potrošnji goriva. Pomoću pametnih tehnologija kao što su smart regenerativno punjenje i auto Start/Stop i kontrola ubrzanja (u dodatnoj opremi), Transit smanjuje potrošnju goriva, smanjuje Vaše troškove i maksimizuje povraćaj uloga. 

Otkrijte kako su današnji dizel motori najčistiji u istoriji i kako igraju važnu ulogu u pokušaju smanjivanja emisije CO2.

Snaga

Najnoviji moćni ekonomični dizel motor. Transit je u ponudi sa tri unapređena 2,2-litarska TDCi u tri jačine: 100,125 ili 155 KS. 6-stepeni menjač, prednji i zadnji pogon na sve točkove, i do 385Nm okretnog momenta za maksimalnu vučnu snagu. Opsežna istraživanja u inženjerstvu su dovela do izuzetnog smanjenja potrošnje goriva, niske emisije CO2 i efikasanog zagrevanja motora, čak i u najhladnijim uslovima.

EKONOMIČNOST

Za razliku od tradicionalnih sistema, Smart regenerativno punjenje (Smart Regenerative Charging) samo puni bateriju, kada je to potrebno, i kad god je to moguće, izbegava punjenje baterije prilikom pritiska na papučicu gasa. Ovaj sistem pomaže pri štednji goriva i dodatno smanjuje emisije CO2.

Uštedite gorivo koristeći Stop/Start sistem

Kada se Vaš Transit zaustavi na semaforu ili jednostavno čekate u autu, automatski Stop/Start sistem isključuje motor (ali još uvek snabdeva strujom osnovne sisteme kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite kvačilo i izaberite prvu brzinu, koja, kao i obično ponovo pokreće sistem. Auto Stop/Start je posebno efikasan u gradu i gradskim ulicama i može da smanji potrošnju goriva za do 10%.

Pametni info sistem za efikasnu vožnju

Inovativni Ford Eco Mode je sistem koji neprekidno procenjuje posledice Vašeg ponašanja u vožnji na potrošnju goriva. Sistem analizuje brzinu vožnje, promenu brzine, kočenje i stepen anticipacije, kao i broj kratkih i dugih putovanja koje napravite. Pametni softver Vas potom savetuje kako da poboljšate potrošnju goriva.

Povećana ušteda goriva, smanjene emisije CO2

Izaberite alternativni ‘ECOnetic model’ i prenosni stepen zupčanika će se povećati za 7% što znači duži prenos. Istovremeno će se povećati ušteda goriva, a emisije CO2 će se smanjiti: na 169g CO2/KM.

Kontrola ubrzanja za ekonomičniju vožnju

Ovaj novi inovativni sistem kontroliše nivo ubrzanja furgona u skladu sa njegovim opterećenjem (ubrzanje se menja zavisno od toga da li je kombi prazan ili delimično pun). Rezultat: Možete očekivati smanjenje potrošnje goriva do 15%, zavisno od Vašeg stila vožnje. Ova tehnologija takođe može pomoći da smanjite stepen trošenja motora, kočnica i guma, kao i drugih delova (standard na ECOnetic modelima).

Ušteda goriva pri promeni stepena prenosa

Osvetljena strelica na ploči instrumenata upozoriće Vas kada bi bilo najbolje promeniti brzinu kako biste optimalno trošili gorivo. Učinite Vaše putovanje na taj jednostavan način ekonomičnijim.