TRANSIT COURIER

Pregled

Izdržljiv, pouzdan i izuzetno štedljiv – baš kao i svaki Transit kombi. Udoban, odličan za vožnju i pun pametne tehnologije, što je svojstveno Ford automobilima. To je novi Transit Courier. Kombi je zbog svoje kompaktne veličine izuzetno okretan. Ima jedan od najboljih krugova okretanja u svom segmentu, tako da lako možete manevrisati u gustom saobraćaju, po uskim ulicama i na tesnim parking mestima. Neka vas ne zavara utisak malog izgleda. Transit Courier ima teretni prostor od 2,3 m3 i nudi 10% više nego druga vozila iste klase. Ukoliko pak odaberete mogućnost sklopive pregrade i sklopivog suvozačevog sedišta, imaćete najbolji teretni prostor u klasi, dužine 2,59 m. 

I bez obzira na to koliko ćete se puta zaustavljati, to ćete retko činiti zbog dolivanja goriva. Zasluge za to pripadaju već tri puta nagrađivanom 1,0-litarskom benzinskom EcoBoost motoru, kao i naprednim dizel motorima: od 1,5 i 1,6 litara koji su osmišljeni kako bi garantovali izuzetno nisku potrošnju goriva i emisiju gasova: do 3,7 l/100 km i samo 97 g/km sa sistemom Auto-Stop-Start i sistemom za ograničenje brzine na 100 km/h. 

Napredne tehnologije, uključujući i kameru za pomoć prilikom vožnje unazad, senzore za merenje udaljenosti pri parkiranju i sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici, uvedene su kako bi vožnja bila što sigurnija, jednostavnija i komfornija. Vrhunski sistem Ford SYNC s glasovnim upravljanjem omogućava vam hands-free telefoniranje, a nudi i mogućnost čitanja primljenih poruka.

Izgled automobila i efikasnost furgona

Novi Transit Courier spaja savremeni dizajn i udobnost interijera, koje od tako praktičnog i efikasnog komercijalnog vozila možda i ne biste očekivali.

Eksterijer furgona je praktičan u jednakoj meri kao što je i elegantan. Na primer, aerodinamični oblik karoserije Transit Courieru omogućava moderan izgled i istovremeno poboljšava njegovu aerodinamičnost, čime se dobija najefikasanija upotreba. Izvanredna visokotehnološka svetla omogućavaju bolju vidljivost, a i sa prednje i sa zadnje strane dobro su zaštićena sa novim oblikom branika. Zaobljeni prednji uglovi štite od udaraca i ogrebotina u uskim prostorima.

Izuzetno kvalitetna unutrašnjost, koja je u službi udobnosti i može se uporediti sa unutrašnjošću automobila, izuzetno je praktična i izdržljiva, baš kao što se i očekuje od komercijalnog vozila. Nova sedišta su snažna i ergonomski oblikovana, i nude najbolju moguću podršku. I njihov položaj je osmišljen tako da su svi volanki elementi kao i prostor za odlaganje, nadohvat ruke, uključujući i postolje MyFord na kontrolnoj ploči, na koje sigurno možete odložiti svoj mobilni, MP3 player ili satelitsku navigaciju.

Široki spektar boja za spoljašnji izgled automobila pomoći će da se stvori pozitivan utisak o Vašem preduzeću i biće odgovarajuća pozadina za bilo kakav natpis, koga eventualno nameravate dodati.

Frozen White

Blazer Blue

Race Red

Moondust Silver

Deep Impact Blue

Tectonic Silver

Panther black

Magnetic

Iceberg

Automobil koga ćete voziti sa užitkom

 

Kombinacija dobro smišljenog dizajna karoserije, naprednog sistema upravljanja i precizno umerene vozne dinamike, dopridonose izuzetnom iskustvu vožnje za volanom Transit Couriera. Vrhunske tehnologije dopridonose sigurnijoj vožnji i pojednostavljuju život, dok drugi sistemi omogućavaju izuzetno malu potrošnju goriva. Ako tome dodamo i izvrsno rukovanje, inače karakteristično za male automobile, možda ste upravo pronašli pravo komercijalno vozilo za svoj posao.

Niz naprednih tehnologija, koje su ugrađene serijski ili su na izboru kao deo dodatne opreme, omogućiće Vam lakši, produktivniji i manje stresan radni dan. Veliki deo tih tehnologija ima i sigurnosnu funkciju, kako za Vas, tako i za Vaš dragocenu investiciju: automobil.

Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

Ford SYNC omogućava upravljanje muzikom i primanje poziva na mobilnom telefonu putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primer, ako je “home” u Vašem telefonu navedeno kao jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: “Call home” i sistem će automatski nazvati broj. Glasovne naredbe možete koristiti i za reprodukciju pesama sa USB fleša ili MP3/iPod-a ili strimovanje muzike sa Vašeg telefona. Sistem će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslate na Vaš mobilni. Ford SYNC je dostupan na Engleskom, Nemačkom, Francuskom i Italijanskom jeziku.

Lakša vožnja unazad

Ivičnjaci, niski zidići… Zadnja kamera za pomoć prilikom vožnje unazad pokazuje na ekranu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza Vas, a uključuje se automatski, kada izaberete vožnju unazad. Sistem pokazuje i virtualne linije putanje vozila, i tako Vam pomaže da parkirate na malom i uskom parking prostoru.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za merenje udaljenosti pri parkiranju pomažu Vam da odredite udaljenost između Vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada se otkriju prepreke, uključuje se zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Manje zahtevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno sa prilagodljivim sistemom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine Vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine i kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autoputu.

Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja Vaših potreba, čine novi Transit Courier izuzetno ekonomičnim komercijalnim vozilom, poput neke praktične i udobne kancelarije na točkovima.

Sigurno mesto za sve Vaše uređaje

Postolje MyFord osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 player, a opremljeno je priključkom za USB.

Pametno i sigurno spremanje

Vaš auto je prepun mudro osmišljenih prostora za odlaganje i spremanje, kao svaki dobar radni prostor. Središnja ploča uključuje prostor za mape u veličini A4, tako da Vam one uvek mogu biti pri ruci. Dodatnu sigurnost nudi i skladište ispod sedišta u koji možete sigurno spremiti laptop. Prednja vrata takođe nude izvrsnu iskoristivost prostora, jer imaju držače za 1,5-litarsku i 0,6-litarsku čašu, kao i primereni držač za sitan novac na vozačevoj strani.

Udoban tokom cele godine

Hladna jutra, vrući letnji dani … Vaš auto će uvek imati prijatnu radnu klimu. Uz pomoć elektronskog klimatskog sistema sa automatski podesivom temperaturom (EATC), koja je na izboru kao deo dodatne opreme, samo izaberete željenu temperaturu unutrašnjosti automobila, a sistem je zatim kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije. Kao dodatna oprema dostupna su i grejana oba prednja sedišta.

Polica za veću urednost kombija

Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kog će kabina uvek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vreme donese. Izaberite jedan od šest različitih nivoa osetljivosti kako biste odredili koliko se vlage mora akumulirati pre pokretanja brisača. Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu sa automatskim svetlima.

Volan koji se prilagođava Vašim potrebama

Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

Vaš auto – Vaša kancelarija

Novi Transit Courier ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada pre. Kabina uključuje tri različite vrste srednjih konzola i osmišljena je tako da Vam pomaže da sačuvate stvari na dohvat ruke. Zavisno od izabranog modela i rasporeda sedenja, možete birati između otvorenih ili zatvorenih konzola (zatvorena ima naslon za ruku), a na izboru su i jedna ili dve 12-voltne utičnice, ulaz AUX i USB i držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i skladište ispod sedišta.

Svetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Transit Connect ima senzore koji detektuju smanjeni nivo svetla i automatski aktiviraju svetla na vozilu. Primera, pri ulasku u tunel. Vožnja sa takvim svetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu sa brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši.

Potpuna audio opremljenost za svaku vožnju

Na izboru je osam In-car entertainment sistema (ICE) i svi su opremljeni radiom AM/FM i priključkom USB/AUX i zato nikada nećete ostati bez muzike, novosti ili najnovijih informacija o stanju na putevima. Prednji zvučnici imaju odvojene visokotonce i niskotonce kod svih auto zvučnih sistema, osim kod sistema ICE, koji ima kombinovane nisko-visoko tonce (paket 1 i 2). Visokotonski zvučnici ugrađeni su u pojačalo A klase za vrhunski kvalitet zvuka.

Vetrobransko staklo se brzo čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite dugme i sistem će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod nule.

Fordov Easy Fuel sistem za sprečavanje sipanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sistemu u Vaš kombi je praktično nemoguće sipati pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy-Fuel sistema nema čepa od rezervoara, pa tako niti uprljanih ruku.

PRAKTIČAN, IZDRŽLJIV UZ NISKE TROŠKOVE EKSPLOATACIJE

Uprkos kompaktnosti, 2,3 m3 veliki teretni prostor omogućava 10 % više teretne prostranosti nego u drugim vozilima istog razreda. Iza standardne pune pregrade nalazi se prostor za europaletu i čak 660 kg tereta. Inovativne funkcije pomažu u očuvanju Vašeg tereta i vozila od napornog rasporeda. S obzirom da je auto proizveden u skladu sa strogim standardima za komercijalna vozila, njegova funkcija ne odnosi se samo na dugotrajnu upotrebu već i na niže troškove eksploatacije.

Produktivan auto je isplativ auto. Zato je novi Transit Courier osmišljen da što više poveća raspoloživ teretni prostor. Ukoliko izaberete mogućnost sklopive pregrade i sklopivog suvozačevog sedišta, povećaćete dužinu teretnog prostora sa 1,62 m na 2,59 m. Moći ćete da utovarite i sigurno smestite u unutrašnjost automobila i duže predmete, kao što su letve, cevi, daske, i sl. Auto je osmišljen tako da su utovar i istovar što sigurniji i jednostavniji.

Prostor za dugačke predmete sa pregradom sa sklopivom mrežom

Pregrada sa sklopivom mrežom omogućava prevoz tereta do 2,59 m, a istovremeno i štiti vozača od tereta koji je naslonjen na sklopivo suvozačevo sedište. Funkcija je na izboru kod verzija Van i kod sklopivog suvozačevog sedišta.

Pričvrsna mesta za zaštitu Vašeg tereta

Pričvršna mesta za teret, koja su nameštena na bočnim stranama, olakšavaju pristup do utovarene površine i u skladu su sa standardima DIN i ISO. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi 30 kg.

Zaštita za lakše čišćenje u kabini i teretnom prostoru

Zbog gumenih patosnica lakše se održava čistoća u kabini, a čvrsta podloga za teret lako može zaštititi Vašu utovarenu površinu kao i Vaš kombi od udaraca i ogrebotina.

Bolja rasveta za lakšu i sigurniju manipulaciju

Nova svetla u teretnom prostoru deo su serijske opreme. Po potrebi možete i izabrati mogućnost izuzetno svetle LED-rasvete.

Dobro osmišljen dizajn pomaže da smanjite troškove. Na primer, višedelni zadnji branik, bočna zaštita karoserije i domišljato postavljena prednja i zadnja svetla, sprečavaju ili što je moguće više smanjuju štetu nastalu usled nezgode. To znači manji gubitak vremena i novca za popravak, a niže su i premije osiguranja. Delovi i komponente su visokotehnološki, kvalitetni i izdržljivi, i napravljeni su tako da Vam pomažu da smanjite neoperativno vreme i gubitak novca, a servisni intervali su sve duži.

Temeljno testirani

Svi materijali u kabini su temeljno testirani kako bi mogli da omoguće maksimalnu izdržljivost. Manja istrošenost znači da će vozilo duže da zadrži svoj uglađeni profesionalni izgled, čime se čuva i njegova vrednost za sledeću prodaju.

Višedelni branik olakšava popravku

Za razliku od drugih kombija iz istog razreda, kod Transit Couriera nije potrebno menjati celi branik. Inovativni trodelni dizajn omogućava zamenu pojedinih delova, čime se smanjuju troškovi popravke.

Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa puta

Svi delovi i sve komponente novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez zadrški. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

Podrška u Fordovim centrima za poslovne korisnike

Fordovi centri za poslovne korisnike uvek su Vam dostupni za pomoć, bez obzira da li ste vlasnik samo jednog vozila ili posedujete veći vozni park. Ovi specijalistički centri zapošljavaju predane prodajne stručnjake i osposobljene tehničare, a na raspolaganju imaju niz najnovijih vozila koje možete isprobati. Opremljeni su i za održavanje Fordovih komercijalnih vozila.

Odlike automobila u komercijalnom vozilu

Pogon na prednje točkove, uzdignuti vozni položaj, napredno servo upravljanje i neverovatan dizajn karoserije… Transit Courier nudi posebno iskustvo vožnje kakvo od kombija ne bi očekivali. I izbor pogonskog sklopa je sličan kao kod automobila: birati možete između dizel i benzinskih motora, uključujući revolucionarni 1,0-litarski motor EcoBoost, i ručni i automatski menjač. Čak i kada je vozilo maksimalno natovareno, ECOnetic tehnologije doprineće naefikasanijoj potrošnji goriva.

Iskoristite svoj benzinski motor

Novi 1,0-litarski 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stepenim ručnim menjačem razvija 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji sa drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor garantuje snagu, koju biste očekivali inače od običnog 1,6-litarskog motora, sa tim da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km.

Snažni i štedni dizel motori

Ukoliko više volite dizel motore, možete birati između 1,5- i 1,6-litarskih dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stepeni ručni menjač, ili 95 KS, 230 Nm sa 5- stepenim ručnim menjačem. Motori sa 75 i 95 KS imaju i sistem Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sistem za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje. Motor sa 95 KS sa sistemom Auto-Start-Stop sistemom za ograničenje brzine na 100 km/h ima i najnižu emisiju CO2 u svojoj klasi, samo 97 g/km.

Manja potrošnja goriva uz sistem Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavlja motor kada se Vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni. Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, izaberite prvu brzinu i sistem će ponovo upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito efikasan u gradu i na gradskim ulicama gde smanjuje potrošnju goriva za do 10 %.

Za jednostavnu vožnju u svakoj krivini

Okretajni krug je izuzetno mali, svega 10,5m i moguće ga je izvesti sa samo 2,6 okretaja volana iz jednog krajnjeg položaja u drugi. Rezultat: jednostavnije parkiranje u uskim prostorima i bolja okretljivost po uskim ulicama.

SIGURNOST I ZAŠTITA NA KOJU MOŽETE RAČUNATI

Novi Transit Courier uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj da zaštite Vas, Vaše putnike i teret. To su, na primer, tehnologije koje smanjuju opasnost proklizavanja na mokrim ili ledenim površinama, automatski skreću, pomažu kod uspostave hitnih poziva ili olakšavaju kretanje na uzbrdici. To su i sistemi koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, sa senzorima za pokrete koji aktiviraju alarm čak i kada je akumulator isključen.

Ford SYNC sa funkcijom Pomoć u nezgodi može pozvati pomoć i kada Vi to ne možete

Bitan deo sistema Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nezgodi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran vazdušni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umesto Vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor sa hitnim službama, ako Vam je to potrebno. Sistem će posredovati ključne informacije, kao što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svesti.*

Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo

Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici sprečava klizanje vozila unazad. Radi tako što održavava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time Vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je takođe koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprečava prekomerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu vuču, prenos snage i stabilnost u trenutku kada Vam najviše treba. Sistem stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodeljena svakom točku kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt sa podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

Upozori Vas ako padne pritisak u Vašim pneumaticima

Bitno je uvek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki točak i upozoravaju Vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, proveriti i ponovo napuniti gumu ili je po potrebi i zameniti.

Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Transit Courieru i svaka od njih će se brinuti za Vašu sigurnost kada ste za volanom.

Pouzdanost u zahtevnijim slučajevima

Elektronski program stabilnosti (ESC) objedinjuje niz tehnologija, koje su osnovane kako bi Vam ponudile veći nadzor nad vozilom i koje će Vas učiniti sigurnim. Senzori, na primer, neprestano kontrolišu brzinu svakog pojedinog točka, ugaonu brzinu automobila (kao i smer) i okretajni ugao volana. Ukoliko morate oštro skrenuti u desno ili u levo, kako biste izbegli prepreku na putu, ESC precizno pravi ravnotežu snagu kočenja između pojedinih točkova i tako smanjuje snagu motora. To pomaže da smanjite proklizavanje, automobil je stabilniji i lakše je upravljati sa njim. ESC i sprečavanje proklizavanja pogonskih točkova, ujedno može i da smanji opasnost od okretanja točkova u prazno na mokrim ili ledenim površinama.

Više snage za prinudno skretanje

Pomoć kod prinudnog skretanja (EBA) Vašem kombiju omogućava najveću efikasnost kod prinudnog skretanja. Ovaj sistem prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski povećava. Kako biste smanjili put kočenja, nova hidraulika garantuje dodatni kočioni pritisak na zadnje kočnice tokom zaustavljanja u nezgodi, kada se aktivira kočioni sistem ABS.

Zadnje upozorenje pri naglom kočenju

Sistem upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

Stalna zaštita od prevrtanja

Sistem za sprečavanje prevrtanja (ROM) prati Vaš kombi i prepoznaje opasne uslove zbog kojih bi se vozilo moglo prevrnuti. Sistem nakon toga uključi ESC, koji nadgleda brzinu i vraća vozilu stabilnost.

Napredni sistemi za sigurnije kočenje

ABS sistem i elektronska raspodela kočione snage (EBD) omogućavaju Vam veću kontrolu pri kočenju.

Poboljšani sistem vazdušnih jastuka

Novi Transit Courier je dostupan sa vazdušnim zavesama, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji garantuju brzu i kontrolisanu reakciju.

Veliki niz sigurnosnih sistema pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete da birate gde ćete da parkirate.

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Novi Transit Courier serijski je opremljen sa daljinskim srednjim zaključavanjem. U ovom novom sistemu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je zato što može da otvori sva vrata pojedinačno, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok ne pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj prekidač se može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Dve vrste alarmnih sistema sa visokim performansama

Spoljašnji alarmni sistem (dodatna oprema) štiti Vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu izaberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ovaj sistem se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

Dodatni nezavisni alarm

Zvučnik sa rezervnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sistem. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je neko isključio akumulator.

Vaš savršeni auto

Široki izbor boja za spoljašnji izgled automobila, točkova i brojne mogućnosti opreme, omogućavaju Vam da izaberete svoje savršeno vozilo. Ukoliko želite još više naglasiti detalje (od jedinstvenih boja karoserije do posebno prilagođenih unutarnjih sistema za utovar) obratite se svom prodavcu kako bi Vam predstavio našu posebnu opremu za vozila (SVO)

FURGON

• Ukupna dužina: 4.157 mm

• Visina krova: 1.742 mm

• Prostor teretnog prostora: 2,3 kub. metra (SAE)

• Otvor za utovar: 2,59 m

• Približna najveća nosivost: 660 kg

• Bruto težina vozila (GVM): 1.795 kg

• Sedišta: Dva

Model za svako preduzeće

Motori i menjači, izdržljivost i različita oprema: svoj Transit Courier u potpunosti možete prilagoditi svojim poslovnim potrebama. Na izboru su tri glavne vrste modela. Pored bogate serijske opreme i uz pomoć dodatne opreme i izabranih paketa, vozilo možete dodatno prilagoditi sebi. O detaljima se posavetujte sa svojim Ford prodavcem ili naručite katalog za Transit Courier.

AMBIENTE

Ambiente je opremljen sa dugim popisom serijske opreme, tehnologija i funkcija.

Spoljašnjost:

• Asimetrična zadnja vrata za utovar, neostakljena

• 15-inčne čelične felne

• Prednji i zadnji branik, maska, retrovizori i ručke vrata u jednoj boji

• Bočne ukrasne lajsne u jednoj boji

• Sistem Easy-Fuel za punjenje goriva bez čepa

Unutrašnjost:

• Neostakljena panelna pregrada

• Ručni podizač prednjih stakala

• Spoljašnji retrovizori sa ručnim upravljanjem

• U 2 smera podesivo sedište vozača (napred-nazad i spuštanje)

• U 2 smera podesivo sedište suvozača

• Svetlo u teretnom prostoru

• Servo upravljanje

• Mogućnost podesive visine i dubine volana

• Šest pričvrsnih mesta za utovar

• 12-voltna utičnica na instrumentnoj ploči

• ICE audio sistem, osnovni paket opreme

• Rezervni točak normalne veličine

Sigurnost i zaštita:

• ABS sa 4 senzora i EBD (elektronska raspodela kočione snage)

• Elektronska kontrola stabilnosti (ESC)

• Vazdušni jastuci za vozača

• Daljinsko centralno zaključavanje

• Upozorenje za upotrebu vozačevog sigurnosnog pojasa

• Dnevna svetla

TREND

Ovaj model donosi nove dimenzije udobnosti, tehnologije i stila.

Ključne karakteristike (dodatno verziji Ambiente):

Spoljašnjost:

• 15-inčne čelične felne sa punom pokrivenosti točkova

• Ručice vrata i retrovizori u boji karoserije

• Električni podesivi i grejani spoljašnji retrovizori

• Svetla za maglu

• Pojedinačna nezastakljena bočna vrata za utovar

Unutrašnjost: 

• Sklopiva pregrada

• Sklopivo suvozačevo sedište

• U 4 smera podesivo vozačevo sedište sa podesivom potporom za kičmu

• Naslon za ruku za vozača

• Prostor za odlaganje iznad glave

• Pregrada sa ključem

• Klima uređaj

• Električno podizanje prednjih stakala sa funkcijom spuštanja stakala sa jednim pritiskom na vozačevoj strani

• Radio AM/FM, USB, Bluetooth® i postolje MyFord

• Kožni volan

• Gumeni pod u kabini i u teretnom prostoru

• 12-voltna utičnica u teretnom prostoru