TRANSIT CONNECT

Novi Transit Connect

Svaki Transit ima svoju namenu, a u tom pogledu ni novi Transit Connect nije izuzetak. Kompaktan, praktičan i pouzdan kombi nudi obilje teretnog prostora: 3,0 m3 u L1 (verzija s kratkim međuosovinskim razmakom) i 3,7 m3 u L2 (verzija sa dugačkim međuosovinskim razmakom), pri čemu nosi do približno 1.000 kg tereta.

Osmišljena pregrada sa otvorom za teret, omogućava Vam da u kombiju sa kratkim međuosovinskim razmakom (L1) sigurno prevozite cevi, letve i drugi teret dužine do 3m, a u modelu sa dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) do 3,4 m. Izbor naprednih benzinskih i dizel motora zajedno sa 5-stepenim ili 6-stepenim ručnim menjačem ili 6-stepenim automatskim menjačem, omogućava visok nivo snage, obrtnog momenta i izuzetno nisku potrošnju: već od 4,0 l/100 km sa emisijom CO2 već od 105 g/km.

Napredne tehnologije pobrinuće se za Vašu povezanost, zabavu, sigurnost i zaštitu. One uključuju: SYNC sa glasovnim upravljanjem, koji umesto Vas prima pozive čita SMSa poruke kada zatražite. Active City Stop prepoznaje ukoliko vozilu preti sudar kod male brzine i automatski skreće. Prilagodljiva dvodelna prednja klupa može primiti do tri osobe u verziji Furgon, a Kombi Furgon omogućava prevoz do sedam osoba, tako da na posao možete istovremeno voziti i grupu svojih radnika, kao i potrebne materijale i opremu.

SMIRUJUĆE SIGURAN I POUZDANO ZAŠTIĆEN

Tehnologije pomoću kojih vozilo automatski skreće, koje pomažu u uspostavljanju hitnih poziva ili koje smanjuju stres kod vožnje uzbrdo, čine vožnju sigurnom. Kod sistema koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, kopiranje ključa je skoro nemoguće, a alarm se oglasi i kada je akumulator otklonjen. Novi Transit Connect uključuje brojne pametne tehnologije, koje imaju za cilj da zaštite Vas, Vaše putnike i teret. Ako mnogo vremena provedete za volanom, dobro je znati da Vas Vaš kombi štiti svakog radnog dana, a istovremeno pazi i na druge učesnike u saobraćaju kao i pešake.

Mnogobrojne tehnologije vozaču mogu olakšati život, mogu ubrzati reakciju u slučaju nesreće ili je čak spreče na vreme.

Ford SYNC sa funkcijom Pomoć u nezgodi može pozvati pomoć i kada Vi to ne možete

Bitan deo sistema Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nezgodi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran vazdušni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umesto Vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor sa hitnim službama, ako Vam je to potrebno. Sistem će posredovati ključne informacije, kao što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svesti.*

* Fordova Pomoć u nezgodi deluje u više od 30 Evropskih država. Ova funkcija deluje kada je povezana sa mobilnim telefonom koji imate sa sobom, kada se aktivira vazdušni jastuk (ne uključuje vazdušne jastuke na kolenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi pumpu za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nezgodi nisu raspoloživi na svim evropskim jezicima.

Pomoć za sprečavanje sudara kod niskih brzina

Sudari se događaju češće kod slabo prometnog saobraćaja, koji se zaustavlja često.

Active City Stop je napredna tehnologija osnovana kako bi Vam pomogla da ovakve događaje sprečite ili ih izbegnete. Ako vozite brzinom ispod 30 km/h, a sistem prepozna da se auto ispred Vas iznenada zaustavio, vozilo će početi automatski da skreće. Sistem Active City Stop je zbog inovativnosti osvojio nagradu Euro NCAP Advanced za sigurnost.*

* Nagrada je bila dodeljena sistemu ugrađenom u automobil Ford Focus.

Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo

Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici sprečava klizanje vozila unazad. Radi tako što održavava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time Vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je takođe koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Transit Connectu i svaka od njih će se brinuti za Vašu sigurnost kada ste za volanom.

ESC pomaže da sačuvate potpunu kontrolu u svim uslovima

Elektronski program stabilnosti (ESC) neprekidno nadgleda rad Vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od izabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na putu i pomaže Vam da zadržite kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija takođe pomaže da smanjite zaustavni put pri naglom kočenju.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprečava prekomerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu vuču, prenos snage i stabilnost u trenutku kada Vam najviše treba. Sistem stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodeljena svakom točku kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt sa podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

Kontrolne funkcije koje se prilagođavaju Vašem teretu

Prilagodljiva kontrola opterećenja (LAC) reguliše elektronski program stabilnosti zavisno od ukupne težine koju prevozi Vaš kombi. Bez obzira da li je kombi u potpunosti pun ili prazan, to mu daje stabilnost i kontrolu.

Upozori Vas ako padne pritisak u Vašim pneumaticima

Bitno je uvek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki točak i upozoravaju Vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, proveriti i ponovo napuniti gumu ili je po potrebi i zameniti.

Sistem stabilnosti prikolice

Sistem stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Transit Connecta, i na taj način pomaže u rešavanju problema kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri točka.

Više snage za skretanje u nezgodi

Pomoć kod skretanja u nezgodi (EBA) Vašem kombiju omogućava najveću efikasnost kod skretanja u nezgodi. Ovaj sistem prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski povećava. Kako biste smanjili put kočenja, nova hidraulika garantuje dodatni kočioni pritisak na zadnje kočnice tokom zaustavljanja u nezgodi, kada se aktivira kočioni sistem ABS.

Napredni sistemi za sigurnije kočenje

ABS sistem i elektronska raspodela kočione snage (EBD) omogućavaju Vam veću kontrolu nad kočenjem.

Poboljšani sistem vazdušnih jastuka

Novi Transit Connect dostupan je sa vazdušnim zavesama, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji garantuju brzu i kontrolisanu reakciju.

Pozadinsko upozorenje pri naglom kočenju

Sistem upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

Ne zaboravite na sigurnosni pojas

Upozorenje za upotrebu vozačevog sigurnosnog pojasa upozoriće Vas ako ste zaboravili da se zavežete i deo je serijske opreme svakog modela.

Da bi se osigurala deca

Pričvršćenje ISOFIX za dečija sedišta na izboru je kod jednodelnog vozačevog sedišta u verziji Van, i na dva spoljašnja zadnja sedišta ( u 2. Redu) u verzijama Kombi Furgon i Kombi.

Veliki niz sigurnosnih sistema pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete da birate gde ćete parkirati.

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Novi Transit Connect serijski je opremljen sa daljinskim srednjim zaključavanjem. U ovom novom sistemu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je zato što može da otvori sva vrata pojedinačno, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok ne pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj prekidač se može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Sigurnosne brave

Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprečava rezanje, bušenje ili razbijanje.

Napredni ključ koga nije moguće kopirati

Uz napredni sistem centralnog zaključavanja, novi sklopivi ključ opremljen je odašiljačem sa dva kanala. Nemoguće ga je skenirati ili kopirati. Može se ponovo puniti, vodootporan je i može se koristiti na udaljenosti do 30 m od svog kombija.

Pregrada, u celosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu

Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora, čak i ako su uspeli da probiju u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sistem koji Vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

To nisu obične brave

Novi Transit Connect je opremljen sa bravama koje nakon 45 sekundi ponovo automatski zaključaju vrata, ako ih niste otvarali, zatim uz koje je nemoguće zaključati prednja vrata ako su pritvorena, to su i brave koje automatski otključavaju sva vrata ako se aktiviraju vazdušni jastuci.

Još prostora za skladištenje dragocenosti

Dragocenosti sigurno zaključajte u skladište ispod suvozačevog sedišta.

Dve vrste alarmnih naprava sa visokim performansama

Spoljašnji alarmni sistem (dodatna oprema) štiti Vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu izaberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ovaj sistem se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

Dodatni nezavisni alarm

Zvučnik sa rezervnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sistem. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je neko isključio akumulator.

VOZILO SA KOJIM ĆETE LAKO UPRAVLJATI

Komercijalno vozilo mora biti praktično i funkcionalno. Ali ne sme ni izgledati kao „kutija na točkovima“. Zato je sasvim novi Transit Connect oblikovan tako da poseduje prijatan izgled i udobnost, bez obzira da li ste u kabini ili stojite pored vozila. Ovaj furgon sa modernim dizajnom, koji mu daje očaravajući i profesionalni izgled, ponosno ćete parkirati ispred kuće na kraju svakog radnog dana.

Spoljašnjost

Spoljašnjost vozila, koja je oblikovana u skladu sa Fordovim kinetičkim dizajnom, ima svoju namenu, ali i stil. Primera, vozilo ima poboljšanu aerodinamičnost za bolju potrošnju i visokotehnološka svetla za bolju vidljivost. Sastavni delovi napravljeni su tako da se lako mogu popraviti i zameniti, što smanjuje troškove.

Unutrašnjost

Osmišljen je da bi bio praktičan i izdržljiv, a oblikovan je tako da nudi što udobniju i opušteniju kabinu: elegantna unutrašnjost kao i u ličnom automobilu oblikovana je ergonomično, tako da se svako dugme kao i prostor za odlaganje nalaze pri ruci.

Boje

Široki spektar boja za spoljašnji izgled automobila pomoći će da se stvori pozitivan utisak o Vašem preduzeću i biće odgovarajuća pozadina za bilo kakav natpis, koga eventualno nameravate dodati.

Tehnologija i dizajn sa namerom

U novom Transit Connectu svaka je karakteristika, kao i tehnologija, oblikovana tako da pruži maksimalnu efikasnost Vašeg preduzeća, čime Vam i maskimalno olakšava život.

Ford SYNC omogućava upravljanje muzikom i primanje poziva na mobilni telefon putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Senzori i kontrolni sistemi neprestano paze na Vas, a neki od njih se i automatski uključuju, recimo nije potrebno paziti na uključivanje svetla ili brisača. Ukratko, kombi je idealan za udobnost i praktičnost, a osmišljen je tako da ste i na putovanjima uvek povezani.

Niz naprednih tenologija, koje su ugrađene serijski ili su na izboru kao deo dodatne opreme, brinu da Vaš radni dan bude lakši, produktivniji i manje stresan. Veliki deo tih tehnologija ima i sigurnosnu funkciju, kako za Vas, tako i za Vaš dragoceni ulog: automobil.

Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

Ford SYNC omogućava upravljanje muzikom i primanje poziva na mobilnom telefonu putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primer, ako je “home” u Vašem telefonu navedeno kao jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: “Call home” i sistem će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pesama sa USB fleša ili MP3/iPod reproduktora ili streaming muzike sa Vašeg telefona. Sistem će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslate na Vaš mobilni. Ford SYNC je na izboru na Engleskom, Nemačkom, Francuskom i Italijanskom jeziku.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za merenje udaljenosti pri parkiranju pomažu Vam da odredite udaljenost između Vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada se otkriju prepreke, uključuje se zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Lakša vožnja unazad

Ivičnjaci, niski zidići… Zadnja kamera za pomoć prilikom vožnje unazad pokazuje na ekranu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza Vas, a uključuje se automatski, kada izaberete vožnju unazad. Sistem pokazuje i virtualne linije putanje vozila, i tako Vam pomaže da parkirate na malom i uskom parking prostoru.

Rotirajuća svetla za bolju vidljivost noću

Ukoliko uključite pokazivač smera i skrenete na put ili na parkirni prostor, svetlo unutar maglenke (na strani na koju skrećete) automatski će osvetleti ivicu puteva i time Vam omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

Manje zahtevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno sa prilagodljivim sistemom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine Vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine i kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autoputu.

Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja Vaših potreba, čine novi Transit Connect izuzetno ekonomičnim komercijalnim vozilom, poput neke praktične i udobne kancelarije na točkovima.

Uvek grejano sedište vozača

Bez obzira na hladnoću napolju, u kabini se možete brzo ugrejati uz pomoć grejanog vozačevog sedišta.

Svetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Transit Connect ima senzore koji detektuju smanjeni nivo svetla i automatski aktiviraju svetla na vozilu. Primera, pri ulasku u tunel. Vožnja sa takvim svetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu sa brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši.

Spoljašnji retrovizori koji se sami sklapaju i tako su zaštićeni

Spoljašnji retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tesnim ulicama ili parkirate na uskom putu. Odabrani elektro sklopivi retrovizori pritiskom na dugme se sklapaju prema unutra, i tako štite od neželjenih oštećenja. S obzirom da su i grejani, u hladna jutra na put možete krenuti brže i sigurnije.

Polica za veću urednost kombija

Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog koga će kabina uvek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vreme donese. Izaberite jedan od šest različitih nivoa osetljivosti kako biste odredili koliko se vlage mora akumulirati pre pokretanja brisača. Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu sa automatskim svetlima.

Volan koji se prilagođava Vašim potrebama

Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

Vaš auto – Vaša kancelarija

Novi Transit Connect ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada pre. Kabina uključuje tri različite vrste srednjih konzola i osmišljena je tako da Vam pomaže da sačuvate stvari na dohvat ruke. Zavisno o odabranom modelu i rasporedu sedenja, možete birati između otvorenih ili zatvorenih konzola (zatvorena ima naslon za ruku), a na izboru su i jedna ili dve 12-voltne utičnice, ulaz AUX i USB i držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i skladište ispod sedišta.

Savršeni zvuk

Najsavremeniji Sony-jev radio/CD-sistem DAB, koji je na izboru kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika.

Namestite idealnu temperaturu za sebe i svog suputnika

Sa dvostrukim elektronskim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izboru kao dodatna oprema, možete namestiti temperature koje odgovaraju i Vama i Vašem suputniku, a sistem je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

Vetrobransko staklo se brzo čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite dugme i sistem će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod nule.

Fordov Easy Fuel sistem za sprečavanje sipanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sistemu u Vaš kombi je praktično nemoguće sipati pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy-Fuel sistema nema čepa od rezervoara, pa tako niti uprljanih ruku.

Otvaranje i zatvaranje prozora samo jednim dodirom

Dodirom dugmeta u potpunosti možete, zajedno ili odvojeno, otvoriti ili zatvoriti kako vozačev, tako i suvozačev prozor i tako ćete u kabinu pustiti tačno onoliko vazduha koliko Vam je potrebno.

Praktičan, poslovan, jeftin za održavanje

Sasvim novi Transit Connect nudi prilagodljiv teretni deo sa površinom do 3,7 m3 (4,4 m3 kod upotrebe prilagodljivog prednjeg teretnog prostora) i nosivost do 1000 kg. Inovativne funkcije pomažu u čuvanju Vašeg vozila od napornog rasporeda. Sa obzirom da je auto proizveden u skladu sa strogim standardima za komercijalna vozila, njegova funkcija ne odnosi se samo na dugotrajnu upotrebu već i na niže troškove eksploatacije. Mnoge karakteristike i tehnologije na odabir su kako u verziji L1 (kratki međuosovinski razmak) tako i u L2 (dugački međuosovinski razmak), a konkretne razlike možete proveriti u tabu Verzije.

Produktivan auto je isplativ auto. Zato je novi Transit Connect osmišljen tako da najbolje moguće poveća raspoloživ teretni prostor (do 2,15 m sa pregradom u modelu L2). Domišljata pregrada sa otvorom za utovar omogućava Vam da u svoj kombi sa kratkim međuosovinskim razmakom (L1) stavite predmete dužine do 3m, a u model sa dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) predmete dužine do 3,4m. Kombi je osmišljen tako da su utovar i istovar što je moguće sigurniji i jednostavniji.

Prostor za dugačke predmete sa pregradom sa otvorom za utovar

Domišljata pregrada sa otvorom za utovar, koja je na izboru u svim verzijama dostavnog vozila sa dvodelnom prednjom osovinom, omogućava Vam da u svoj kombi sa kratkim međuosovinskim razmakom (L1) natovarite predmete dužine do 3m, a u model sa dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) predmete dužine do 3,4m. Pregrada na dnu ima poklopac koji se podiže, kroz koji možete provući duže predmete u prostor za spremanje ispod suvozačevog sedišta. Iza pregrade ima dovoljno prostora za dve europalete (u L1) ili ploče materijala veličine 2,4m x 1,2m (u L2).

Od sada u kabini mogu sedeti i tri osobe

Sasvim novi Transit Connect dostupan je sa sedištom iz dva dela, koje omogućava da u kombiju sede tri osobe. Srednje sedište možete preklopiti i time ćete dobiti korisnu ravnu površinu za pisanje ili laptop a možete i da ga podignete, čime ćete otvoriti koristan prostor za skladištenje.

Mesta za pričvršćivanje Vašeg tereta

Pričvršna mjesta za teret, koja su namještena na bočnim stranama, olakšavaju pristup do utovarene površine i u skladu su sa standardima DIN i ISO. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi 30 kg.

Bolja rasveta za lakšu i sigurniju manipulaciju

Nova svetla u teretnom prostoru dva puta su svetlija od prethodnih modela i deo su serijske opreme. Po potrebi možete i izabrati mogućnost izuzetno svetle LED-rasvete.

Zaštita za lakše čišćenje u kabini i teretnom prostoru

Zbog gumenih patosnica lakše se održava čistoća u kabini, a čvrsta podloga za teret lako može zaštititi Vašu utovarenu površinu kao i Vaš kombi od udaraca i ogrebotina.

Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa puta

Svi delovi i sve komponente novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez servisiranja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

Duga garancija protiv korozije kao dodatna sigurnost u kvalitet

Kao mera kvaliteta izrade, novi Transit Connect ima serijsku 12-godišnju garanciju protiv korozije.

Snažan, ekonomičan, sa upravljanjem kao u automobilu

Dizelski ili benzinski motor, uključujući i revolucionarni 1,0 – litarski EcoBoost motor, ručni ili automatski menjač: novi Transit Connect Vam nudi obilje mogućih pogonskih opcija, koje će odgovarati Vašim specifičnim poslovnim potrebama i željama. Napredne tehnologije garantuju izuzetnu uštedu i nezamenjivu snagu – vredi i za potpuno natovareni kombi.

Sa prefinjenim dizajnom šasije i osovine, i pogona na prednje točkove i električnim servo volanom, osećaćete se se kao da vozite personalni auto, a ne komercijalno vozilo.

Iskoristite svoj benzinski motor

Novi 1,0-litarski 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stepenim ručnim menjačem razvija 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji sa drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor garantuje snagu, koju biste inače očekivali od običnog 1,6-litarskog motora, sa time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 129 g/km.

Ako želite automatski menjač , 1,6-litarski EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stepenim automatskim menjačem (nije na izboru sa sistemom Auto-Start-Stop).

Snažni i štedljivi dizel motori

Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između 1,5- i 1,6-litarskih dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stepeni ručni menjač, ili 95 KS, 230 Nm sa 5- stepenim ručnim menjačem ili 115 KS, 270 Nm sa 6-stepenim ručnim menjačem. Motori sa 75 i 95 KS imaju i sistem Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sistem za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje, i aktivnu mrežu za dovod vazduha. Na izbor je i nabolja mogućnost ECOnetic u ovom razredu: posebno umerena i konfigurirana verzija sa 95 KS, koja uključuje serijski paket za manju potrošnju i sistem za ograničenje brzine na 100 km/h, koji je i moguće isključiti (fiksni sistem za ograničenje brzine je na izboru kao dodatna oprema).

Manja potrošnja goriva uz sistem Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavlja motor kada se Vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni. Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, izaberite prvu brzinu i sistem će ponovo upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito efikasan u gradu i na gradskim ulicama gde smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

Pametni informacijski sistem koji Vam pomaže da vozite ekonomičnije

Inovativni sistem Ford Eco Mode neprestano ocenjuje uticaj Vašeg načina vožnje na potrošnju goriva. Sistem analizira Vašu brzinu, menjanje brzina, skretanje i vreme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga Vam pametna programska oprema savetuje kako možete da smanjite potrošnju goriva.

Šta očekujete i želite od svog kombija?

Novi Transit Connect, koji u potpunosti odgovara Vašim potrebama, u dve karoserijske verzije (Furgon i Kombi Furgon) pronaći ćete sedišta za dve do sedam osoba, u dve dužine (L1 i L2) i sa nosivosti od 625 kg do 1000 kg. Kod svakog modela na odabir je i bogata oprema sa kojom ćete dodatno prilagoditi svoje vozilo. Za još veću specijalizaciju pobrinuće se naša Grupa za posebne funkcije vozila, koja Vam može ponuditi sve od jedinstvenih boja karoserije pa do posebno prilagođenih unutrašnjih sistema za utovar. Za sve informacije obratite se svom prodajnom predstavniku.

KOMBI

Prostoran, dobro raspoređen i izuzetno funkcionalan: teretni prostor ima pregradu po celoj visini i širini (postakljenu i nepostakljenu), a moguć je i odabir između dva ili tri sedišta u kabini. Klizna bočna i simetrična zadnja vrata za utovar, deo su serijske opreme. Uz to, možete birati i postakljena zadnja vrata na podizanje sa mogućnošću pranja/brisanja sa grejanjem.

L1 (kratki međuosovinski razmak)

Ukupna dužina: 4418 mm

Visina krova: 1861 mm

Prostornost teretnog dela: 3 m3

Otvor za utovar: dužine 3 m*

Približna nosivost: 625-825 kg

Bruto težina vozila (GVM): 2,0 t ili 2,2 t

Opterećenje: do 1200 kg

L2 (dugački međuosovinski razmak)

Ukupna dužina: 4818 mm

Visina krova: 1862 mm

Površina teretnog dela: 3,7 m3

Otvor za utovar: dužine 3,4 m*

Približna nosivost: 700–1000 kg

Bruto težina vozila (GVM): 2,1 t, 2,2 t, 2,3 t ili 2,4 t

Opterećenje: do 1200 kg

* Sa pregradom u otvoru za utovar i dvodelnim prednjim sklopivim sedištem, površina teretnog dela se poveća na 3,7 m3 za L1 i na 4,4 m3 za L2.

 Model za svako preduzeće

Nezavisno od toga kakve su potrebe Vašeg preduzeća ili lične želje, jedan od novih modela Transit Connect biće sasvim primeren za Vas. Svaki model ima bogatu serijsku opremu, a uz dodatnu opremu ili odabrane pakete, možete oblikovati vozilo po svojoj meri.

TRANSIT CONNECT

Osnovni model je opremljen sa dugom listom serijske opreme, tehnologija i funkcija:

• Zadnja vrata za utovar

• Rezervni točak

• Polica iznad vozača

• Radio My Connection

• Zatamnjena stakla

• Električno centralno zaključavanje

• Elektronski program stabilizacije ESC

• Mogućnost podesive visine i dubine volana

• Čelična pregrada po celoj visini

ECONETIC

Ako su vam najbitniji efikasnost i potrošnja, pogledatje ovaj serijski model, koji je opremljen nizom tehnologija ECOnetic. Neke od ključnih karakteristika (dodato na običan Transit Connect) su:

• Auto Start Stop

• Aktivna mreža za uzimanje vazduha

• Sistem za upravljanje akumulatorom

• Pametno regenerativno punjenje

• Sistem ograničenja brzine (na 110 km/h sa mogućnošću isključenja serijski ili na 100 km/h fiksno kao dodatna oprema)

TREND

Ovaj model donosi novi oblik udobnosti, tehnologije i dizajna. Neke od ključnih karakteristika (dodatno na ECOnetic) su:

• Prilagodljivo dvodelno prednje sedište

• Pregrada sa otvorom za utovar

• Grejano vetrobransko staklo Quickclear

• Pune ratkapne koje prekrivaju točkove

• Ford SYNC pomoć u nezgodi

• Prednja svetla za maglu

• Skladište sa bravom na suvozačevoj strani

• Klima uređaj

• Prednji branici u boji karoserije

• Grejani i električno podesivi retrovizori