TOURNEO CONNECT

Tourneo Connect – Jedinstvena sigurnost s 5 zvezdica

Tourneo Connect je drugačiji tip vozila. Tourneo Connect je pametno vozilo. Pametno, jer je prilagodljivo: u Tourneo Connectu može sedeti pet osoba, a u Grand Tourneo Connectu čak sedam. Sa više od 16 kombinacija sedenja, vrlo jednostavno možete stvoriti prostor za sav potreban prtljag i opremu.

Pametno, jer možete uživati u nagrađenim performansama i izuzetno efikasnim benzinskim i dizel motorima. Recimo, revolucionarni benzinski motor EcoBoost pruža potrošnju do 8,0 l/100 km kod 1,6-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim menjačem i 150 KS, odnosno do 5,6 l/100 km kod 1,0-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim menjačem i 100 KS. Dizel motor je još efikasniji i u proseku troši od 4,4 l/100 km.

Pametno, jer Tourneo Connect nudi niz izvanrednih tehnologija. Od sistema Ford SYNC i glasovnog upravljanja, koje Vam omogućava hands-free pozivanje i primanje telefonskih poziva sa jednostavnim glasovnim naredbama, do sistema Active City Stop, koji skretanjem umesto Vas pomaže da izbegnete sudaranja na vozilo ispred pri malim brzinama.

Ako tome dodate još neke druge funkcije i udobnost, koju očekujete od vrhunskog vozila zajedno sa dizajnom i kvalitetom izrade, Tourneo Connect predstavlja zaista pametan izbor.

DIZAJN

Vrhunski stil

U Tourneo Connect-u svuda ćete primetiti savremeni stil. Od aerodinamičnog eksterijera sa Fordovim kinetičkim dizajnom, do bezalergijskog interijera, koji je osmišljen tako da istovremeno bude i prilagodljiv i praktičan, udoban i dobro opremljen. Vozilo u kojem ćete Vi i Vaši putnici rado provoditi vreme.

Spoljašnjost

Spoljašnjost automobila ima i stil i oblik. Novi Tourneo Connect ima poboljšane aerodinamične performanse. S obzirom na to, ovo vozilo je i štedljivije. Izuzetan izgled daju mu i moderna svetla, čija je prvobitna namena bolja vidljivost, kako Vama, tako i ostalim vozačima.

Spoljašnjost Tourneo Connecta

Tourneo Connect s panoramskim krovom

Tourneo Connect

Grand Tourneo Connect

Praktičan i funkcionalan

Poboljšana aerodinamičnost

Unutrašnjost

Udoban Vama i Vašim putnicima, dovoljno prostoran, praktičan i zahvalan, tako da u njemu možete voziti bicikle, kolica, kutije, prtljag i sportsku opremu. Sa novim Tourneo Connectom možete dobiti baš sve.

Unutrašnjost Tourneo Connecta

Udobno i opuštajuće

5 sedišta u Tourneo Connectu

Visokokvalitetni materijali

Vrhunske boje

7 sedišta u Grand Tourneo Connectu

Boje

11 modernih boja spoljašnjosti će biti dovoljno za veliki odabir.

Frozen White

Solar

Moondust Silver

Magnetic

Blazer Blue

Burnished Glow

Tectonic Silver

Race Red

Midnight Sky

Panther Black

Deep Impact Blue

Točkovi

Birajte između dva različita dizajna iz aluminija ili čelika.

17-inčne aluminijumske felne D”YGL

16-inčne aluminijumske felne D”XA1

Inovativan dizajn i tehnologija

Svaka karakteristika i tehnologija u Tourneo Connect-u ima svoj razlog i osmišljene su kako bi Vam olakšale život. Sa Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC putem glasovnih naredbi jednostavno možete zvati i primati telefonske pozive, i upravljati muzikom u vozilu. Sistem će Vam čak i pročitati Vaše sms poruke. *

Senzori i ekrani pomažu Vam da sigurno parkirate, ali i da izbegnete prepreke, a neke od tehnologija funkcionišu automatski, pa na primer, ne morate više brinuti za uključivanje svetla ili brisača.

U svakom Fordu možete pronaći izuzetne tehnologije, a mnoge od njih nalaze se i u Tourneo Connectu. Ugrađene kao deo standardne ili dodatne opreme, svaka od tehnologija ima korisnu upotrebu, bez obzira da li je za zabavu, povezivanje, zaštitu ili udobnije i jednostavnije putovanje.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za merenje udaljenosti pri parkiranju pomažu Vam da odredite udaljenost između Vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Lakša vožnja unazad

Ivičnjaci, niski zidići… Zadnja kamera za pomoć prilikom vožnje unazad pokazuje na ekranu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza Vas, a uključuje se automatski, kada izaberete vožnju unazad. Sistem pokazuje i virtualne linije putanje vozila, i tako Vam pomaže da parkirate na malom i uskom parking prostoru.

Rotirajuća svjetla za bolju vidljivost noću

Ukoliko uključite pokazivač smera i skrenete na put ili na parkirni prostor, svetlo unutar maglenke (na strani na koju skrećete) automatski će osvetleti ivicu puteva i time Vam omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

Manje zahtevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno sa prilagodljivim sistemom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine Vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine i kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autoputu.

Udobnost i praktičnost

U svakom pogledu, svaka karakteristika i tehnologije u novom Tourneo Connectu namijenjene su ispunjavanju Vaših potreba, jednostavnijem putovanju, opuštenosti i udobnosti.

Više od 16 sedećih kombinacija za potpunu prilagođenost

Domišljat raspored sedenja, uključujući i Fordov sistem položenih sedišta, omogućava Vam jednostavnu organizaciju unutrašnjosti za prevoz putnika, prtljaga, dugačkih predmeta ili pak kombinaciju svega navedenog.

U Tourneo Connectu sa 5 sedišta, drugi red je deljiv u razmeri 60/40. Sa položenim naslonima sedišta, koje u celosti možete pomeriti napred, maksimalno ćete iskoristiti teretni prostor. A ako treba još više prostora za teške i velike predmete, sedišta u celosti možete brzo i jednostavno pomeriti.

U Grand Tourneo Connectu Fordov sistem položenih sedišta daje Vam još više prostora za prilagođavanje. Ovaj sistem omogućava Vam da složite deljena sedišta u drugom redu, i da ih pomerite napred u prostor za noge, tako da dobijete u potpunosti ravan i slobodan teretni prostor. U Grand Tourneo Connectu sa 7 sedišta, sedišta trećeg reda možete spustiti u 50/50.

Savršen zvuk

Najsavremeniji Sony-jev radio/CD-sistem DAB, koji je na izboru kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika.

Grejano sedište vozača

Bez obzira na hladnoću napolju, u kabini se možete brzo ugrejati uz pomoć grejanog vozačevog sedišta.

Svetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Tourneo Connect ima senzore koji detektuju smanjeni nivo svetla i automatski aktiviraju svetla na vozilu. Primera, pri ulasku u tunel. Vožnja sa takvim svetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu sa brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši.

Spoljašnji retrovizori koji se sami sklapaju

Spoljašnji retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tesnim ulicama ili parkirate na uskom putu. Odabrani elektro sklopivi retrovizori pritiskom na dugme se sklapaju prema unutra, i tako štite od neželjenih oštećenja. S obzirom da su i grejani, u hladna jutra na put možete krenuti brže i sigurnije.

Polica za veću urednost kombija

Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog koga će kabina uvek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vreme donese. Izaberite jedan od šest različitih nivoa osetljivosti kako biste odredili koliko se vlage mora akumulirati pre pokretanja brisača. Brisači vetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu sa automatskim svetlima.

Volan koji se prilagođava Vašim potrebama

Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

Prostor za sve

Otvoreni deo prostora na sredini konzole kod ručne kočnice osmišljen je tako da Vam je sve na dohvat ruke. Na izboru Vam je držač za čašu i prostor za laptop ili dokumente formata A4 i/ili manje predmete. Na izboru su i mesta za Aux i USB i 12 V utičnica: jedna se nalazi na prednjem delu konzole kod vozača i suvozača, a druga je u zadnjem delu, tako da i putnici iza imaju mogućnost priključenja.

Namestite idealnu temperaturu za sebe i svog suvozača

Sa dvostrukim elektronskim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izboru kao dodatna oprema, možete namestiti temperature koje odgovaraju i Vama i Vašem suputniku, a sistem je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

Panoramski krov za prirodnu svetlost

Jednodelni panoramski krov, koji je kod modela Titanium deo standardne opreme, a za model Trend po izboru je kao deo dodatne opreme, daje poseban osećaj prostranosti i ispunjava unutrašnjost prirodnim svetlom. Solarno krovno staklo štiti od udara vrućine, a električno upravljanje šibera omogućava Vam da precizno regulišete koliko ćete svetla pustiti u unutrašnjost.

Zaštita sedišta od svakodnevne upotrebe

Ako često prevozite prtljag ili opremu, Grand Tourneo Connect sa 7 sedišta ima i dodatni prostor za veće predmete. Ugrađeno ima pokrivač za tlo za zaštitu preklopljenih sedišta, kao i pokrivače za naslone sedišta u drugom redu.

Vetrobransko staklo se brzo čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite dugme i sistem će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod nule.

Fordov Easy Fuel sistem za sprečavanje sipanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sistemu u Vaš kombi je praktično nemoguće sipati pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy-Fuel sistema nema čepa od rezervoara, pa tako niti uprljanih ruku.

Otvaranje izatvaranje prozora samo jednim dodirom

Dodirom dugmeta u potpunosti možete, zajedno ili odvojeno, otvoriti ili zatvoriti kako vozačev, tako i suvozačev prozor i tako ćete u kabinu pustiti tačno onoliko vazduha koliko Vam je potrebno.

Nevezano za to, volite li više benzinske ili dizelske motore, ručni ili automatski menjač, Tourneo Connect nudi Vam obilje mogućnosti. Koji god paket motora ili menjača da izaberete, dobićete izuzetno veliku upotrebljivost i ekonomičnost: čak 24 % nižu potrošnju sa 1,0-litarskim motorom EcoBoost.

Sa prefinjenim dizajnom šasije i osovine, i pogona na prednje točkove i električnim servo volanom, osećaćete se kao da se vozite u personalnom autu, a ne u komercijalnom vozilo.

Iskoristite svoj snažan benzinski motor

Novi 1,0-litarski 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stepenim ručnim menjačem razvija 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji sa drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor garantuje snagu, koju biste očekivali od običnog 1,6-litarskog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 129 g/km.

Ako želite automatski menjač , 1,6-litarski EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stepenim automatskim menjačem (nije na izboru sa sistemom Auto-Start-Stop).

Snažni i štedni dizel motori

Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između tri 1,6-litarska dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stepeni ručni menjač, ili 95 KS, 230 Nm sa 5- stepenim ručnim menjačem ili 115 KS, 270 Nm sa 6-stepenim ručnim menjačem. Motori sa 75 i 95 KS na izboru su sa izabranim paketima za manju potrošnju, kao što su Auto-Start-Stop, sistem za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje, i aktivna mreža za dovod vazduha.

Manja potrošnja goriva uz sistem Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavlja motor kada se Vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni. Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, izaberite prvu brzinu i sistem će ponovo upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito efikasan u gradu i na gradskim ulicama gde smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

Pametni informacijski sistem koji Vam pomaže da vozite ekonomičnije

Inovativni sistem Ford Eco Mode neprestano ocenjuje uticaj Vašeg načina vožnje na potrošnju goriva. Sistem analizira Vašu brzinu, menjanje brzina, skretanje i vreme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga Vam pametna programska oprema savetuje kako možete da smanjite potrošnju goriva.

Bolja aerodinamičnost za poboljšanu potrošnju

Kada vozite polako, kako bi ohladio motor, sistem aktivne mreže za uzimanje vazduha pušta otvoren prorez na prednjoj maski. Kada ubrzate, on se automatski zatvori i time popravlja aerodinamičnost i pomaže da se sačuva gorivo.

Efikasniji način punjenja akumulatora

Za razliku od uobičajenih, sistem tehnologija pametnog regenerativnog punjenja, akumulator puni samo kada je potrebno, i ako je moguće, ne onda kada stiskate papučicu za gas. To Vam pomaže da sačuvate što više goriva, a time smanjujete i izduvne gasove.

Odlična vožnja koju uvek imate pod nadzorom

Osmišljen za najveću kontrolu i udobnost, ovo vozilo daje i veće samopouzdanje i kod većih brzina, kod vlažnih ili suvih uslova, sa ili bez putnika. Podešena šasija i stabilizator omogućavaju vozilu veliki nivo stabilnosti i kontrole. Volan ima prilagodljiv doseg i nagib, pa ćete lako pronaći svoj idealni položaj vožnje. Sa idealno nameštenim kompaktnim menjačem takođe ćete uživati u odličnom odazivu i povratnoj informaciji o kontroli vozila.

Jednostavna vožnja i kratki okretni krug

Sa 5 ili 6-stepenim menjačem i visokim rasponom krivine omogućeno je potrebno ubrzanje uz manje mijenjanja brzina. Sa okretnim krugom od 11,3 m vožnja u krivinama po prometnim ulicama biće manje stresna.

Smirujuće siguran i pouzdan

Novi Tourneo Connect uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj da zaštiti Vas, Vaše putnike i teret. Tehnologije pomoću kojih vozilo automatski skreće, ili koje pomažu u uspostavljanju hitnih poziva ili koje smanjuju stres kod vožnje uzbrdo, čine vožnju sigurnom i zaštićenom. Kod sistema koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, kopiranje ključa je skoro nemoguće, a alarm se oglašava i kada je akumulator diskonektovan.

Novi Ford Tourneo Connect je prvi i jedini do sada u svojoj klasi kome je nezavisna organizacija za sigurnost u saobraćaju Euro NCAP dodelila najvišu ocenu sa 5 zvezdica.

Pomoć vozaču

Mnoge tehnologije vozaču mogu olakšati život, tako da brzo reaguje u slučaju nesreće ili je čak spreči na vreme.

Ford SYNC sa funkcijom Pomoć u nezgodi može pozvati pomoć i kada Vi to ne možete

Bitan deo sistema Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nezgodi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran vazdušni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umesto Vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor sa hitnim službama, ako Vam je to potrebno. Sistem će posredovati ključne informacije, kao što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svesti.*

* Fordova Pomoć u nezgodi deluje u više od 30 evropskih država. Ova funkcija deluje kada je povezana sa mobilnim telefonom koji imate sa sobom, kada se aktivira vazdušni jastuk (ne uključuje vazdušne jastuke na kolenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi pumpu za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nezgodi nisu raspoloživi na svim evropskim jezicima.

Pomoć za sprečavanje sudara kod niskih brzina

Sudari se događaju češće kod slabo prometnog saobraćaja, koji se zaustavlja često.

Active City Stop je napredna tehnologija osnovana kako bi Vam pomogla da ovakve događaje sprečite ili ih izbegnete. Ako vozite brzinom ispod 30 km/h, a sistem prepozna da se auto ispred Vas iznenada zaustavio, vozilo će početi automatski da skreće. Sistem Active City Stop je zbog inovativnosti osvojio nagradu Euro NCAP Advanced za sigurnost.*

* Nagrada je bila dodeljena sistemu ugrađenom u automobil Ford Focus.

Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo

Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici sprečava klizanje vozila unazad. Radi tako što održavava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time Vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je takođe koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

Sigurnost

Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Tourneo Connectu i svaka od njih će se brinuti za Vašu sigurnost kada ste za volanom.

ESC pomaže da sačuvate potpunu kontrolu u svim uslovima

Elektronski program stabilnosti (ESC) neprekidno nadgleda rad Vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od izabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na putu i pomaže Vam da zadržite kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija takođe pomaže da smanjite zaustavni put pri naglom kočenju.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sistem za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprečava prekomerno proklizavanje točkova i pruža optimalnu vuču, prenos snage i stabilnost u trenutku kada Vam najviše treba. Sistem stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodeljena svakom točku kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt sa podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

Upozori Vas ako padne pritisak u Vašim pneumaticima

Bitno je uvek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki točak i upozoravaju Vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, proveriti i ponovo napuniti gumu ili je po potrebi i zameniti.

Sistem stabilnosti prikolice

Sistem stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Transit Connecta, i na taj način pomaže u rešavanju problema kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri točka.

Više snage za skretanje u nezgodi

Pomoć kod skretanja u nezgodi (EBA) Vašem kombiju omogućava najveću efikasnost kod skretanja u nezgodi. Ovaj sistem prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski povećava. Kako biste smanjili put kočenja, nova hidraulika garantuje dodatni kočioni pritisak na zadnje kočnice tokom zaustavljanja u nezgodi, kada se aktivira kočioni sistem ABS.

Napredni sistemi za sigurnije kočenje

ABS sistem i elektronska raspodela kočione snage (EBD) omogućavaju Vam veću kontrolu nad kočenjem.

Poboljšani sistem vazdušnih jastuka

Novi Transit Connect dostupan je sa vazdušnim zavesama, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača i sa poboljšanim aktivatorima sistema. Na ključnim tačkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji garantuju brzu i kontrolisanu reakciju.

Pozadinsko upozorenje pri naglom kočenju

Sistem upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

Ne zaboravite na sigurnosni pojas

Pričvršćenje ISOFIX za dečija sedišta na izboru je kod jednodelnog vozačevog sedišta u verziji Van, i na dva spoljašnja zadnja sedišta ( u 2. Redu) u verzijama Kombi Furgon i Kombi.

Zaštita

Više pregrada, bolje će sakriti Vaše lične predmete. Niz naprednih sigurnosnih sistema će ih zaštiti od krađe i vozaču dati najveću sigurnost.

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Novi Tourneo Connect serijski je opremljen sa daljinskim srednjim zaključavanjem. U ovom novom sistemu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je zato što može da otvori sva vrata pojedinačno, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok ne pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj prekidač se može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Protiv-provalne brave

Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprečava rezanje, bušenje ili razbijanje.

Napredni ključ koga nije moguće kopirati

Uz napredni sistem centralnog zaključavanja, novi sklopivi ključ opremljen je odašiljačem sa dva kanala. Nemoguće ga je skenirati ili kopirati. Može se ponovo puniti, vodootporan je i može se koristiti na udaljenosti do 30 m od svog kombija.

Pregrada, u celosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu

Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora, čak i ako su uspeli da probiju u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sistem koji Vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

To nisu obične brave

Novi Tourneo Connect je opremljen sa bravama koje nakon 45 sekundi ponovo automatski zaključaju vrata, ako ih niste otvarali, zatim uz koje je nemoguće zaključati prednja vrata ako su pritvorena, to su i brave koje automatski otključavaju sva vrata ako se aktiviraju vazdušni jastuci.

Još prostora za skladištenje dragocenosti

Dragocjenosti sigurno zaključajte u pretinac ispod suvozačevog sjedala.

Dve vrste alarmnih sistema sa visokim performansama

Spoljašnji alarmni sistem (dodatna oprema) štiti Vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu izaberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ovaj sistem se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

Dodatni nezavisni alarm

Zvučnik sa rezervnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sistem. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je neko isključio akumulator.

Šta očekujete od svog putničkog vozila?

Ukoliko Vam treba sedišta za do 5 osoba, Tourneo Connect je pravi auto za Vas. Ako Vam je potrebno više prostora i sedišta za do 7 osoba, treba Vam Grand Tourneo Connect. Oba automobila imaju izuzetno prilagodljiv sistem sedišta sa kojim ćete lako stvoriti prostor za putnike, prtljag, dugačke i velike predmete, koje ćete možda prevoziti.

Visina krova: 1845 mm ili 1840 mm (5- ili 7-sjedeći)

Sedišta: 5-sedeći ili 7-sedeći

Postav sedišta: 16

Najv. zapremina prtljažnika: 2761 litara

Opterećenje: do 1150 kg

Ukupna dužina: 4418 mm

Visina krova: 1852 mm

Sedišta: 5-sedeći

Postav sedišta: 16

Najv. zapremnina prtljažnika: 2410 litara

Opterećenje: do 1200 kg