pregled

NOVI FORD KA +

Nov je. On je ekonomičan. Prostran je. I dolazi sa mnogim praktičnim mogućnostima koje čine vožnju sigurnijom, udobnijom i, naravno, zabavnijom. Otkrijte prednosti dodavanja KA + u svoj život – i uživajte u svakom trenutku vožnje.

Dosta prostora za svakoga

KA + je iznenađujuće prostran kompaktni automobil. Zadnje sedište lako može da primi tri putnika zahvaljujući velikoj širini. Postoje i dobre vesti za visoke ljude: neće se osjetiti zahvaljujući dovoljnom prostoru stopala.

U potpunosti iskoristite svaku kap goriva

U potpunosti iskoristite svaku kapu goriva KA + ima bubanj i obrnuti 1,2-litarski Ti-VCT benzinski motor koji je dostupan u izlaznoj snazi od 70K i 85K. Šta god da izaberete, uživate u niskoj cieni zahvaljujući izvrsnoj potrošnji goriva – do 5 l / 100 km (kombinovano) *. * Ova potrošnja goriva i emisija CO2 se meri u skladu sa tehničkim zahtevima i specifikacijama Evropske Direktive 80/1268 / EEC i Evropske Unije (EC) 715/2007, dopunjene sa (EC) 692/2008. Potrošnja goriva i emisija CO2 određeni su za tip vozila, a ne za jedan automobil. Standardni postupak testiranja omogućava upoređivanje različitih tipova vozila i različitih proizvođača. Veća efikasnost potrošnje goriva, ponašanje vozača i drugi netehnički faktori su veoma važni u određivanju potrošnje goriva i emisije CO2 u automobilu. CO2 je glavni gas staklene bašte odgovoran za globalno zagrevanje.

galerija

Eksterijer

Moderan praktičan

Kompaktni eksterijer KA + izražava svoju ličnost kombinovanjem praktičnosti pet vrata i dizajnerskim karakteristikama kao što su prepoznatljive Ford rešetke i izražajna svetla.

Izgleda sjajno, parkirano bilo gde Dizajn i poliranje detalja Pametan, pojednostavljen profil Zapanjujući dizajn aluminijumskih točkova Elegantne linije duž celog vozila Glatka, prepoznatljiva prednja rešetka

Interijer

Moderan, prostran i praktičan

U svojoj velikodušnoj kabini, KA + može udobno smestiti pet osoba. Glavna kabina je sjajna, a zbog velikog prostora za putnike zadnjeg sedišta, lako je primiti visoke ljude. Ima dovoljno prostora za skladištenje u prtljažniku. Pažnja na detalje je svuda. Uđite u unutrašnjost koja treperi. Hands-free povezivanje. Puno prostora za tri sklopiva sedišta. Jednostavno ali sofisticirano.

Točkovi

– 15 “5k2-Alu felne (standard na modelu Zetec) – 15 “čelični točkovi sa poklopcem od 8k2 inča (Standard on Studio) Ulepšajte svoj dan. Beautifi iour KA + KA + je dostupan u osam različitih boja karoserije, uključujući jednu standardnu, pet premium i dve ekskluzivne boje karoserije.

Uljepšajte svoj dan. Uljepšajte svoj KA+

KA+ je dostupan u osam različitih boja karoserije, uključujući jedne standardne, pet premium i dvije ekskluzivne boje karoserije.

Oxford White/Oxford bijela (Premium boja*)

Tuxedo Black / Tuxedo crna(Premium boja*)

Smoke Grey / Dim siva(Premium boja*)

Sparkling Gold / Svjetlucava zlatna (Exclusive boja*)

Ingot Silver / Ingot srebrna (Premium boja*)

Ruby Red / Ruby crvena (Exclusive boja*)

Bright Yellow / Svijetlo žuta (Standard)

Deep Impact Blue / Deep Impact plava (Premium boja*)

*Premium i Exclusive boje su opcionalne uz nadoplatu.

karakteristike

Doživite vožnju

Vožnja sa dodatnim zadovoljstvom

Uvek svetao i agilan. I napred i nazad. KA + savršeno odgovara svim uslovima vožnje. KA + dolazi sa mnoštvom pametnih tehnologija koje svaku vožnju čine jednostavnom i zabavnom i brine se za Vas i Vaše putnike. Od grada do grada, KA + daje zadovoljstvo svakom izletu.

Jednostavno parkiranje na uskim mestima

KA+ je kompaktan i okretan dovoljno da stane u uska gradska parking mesta. A sa zadnjim parking senzorima, možete parkirati sa poverenjem. Oni otkrivaju kada ste preblizu objekta i pokazuju vizuelno upozorenje na srednjoj konzoli, zajedno sa zvučnim upozorenjem. Bezbrižno parkiranje bez udaraca!

Učinite vožnju opuštenijom

KA+ Zetec serija ima i tempomat i limitator brzine. Koristite tempomat kontrole na volanu kako biste postavili brzinu koji Vam odgovara, a KA+ će zadržati tu brzinu bez obzira da li držite nogu na papučici gasa. Ako treba ići brže ili sporije, to učinite kao i obično pomoću papučice gasa ili kočnice, i to će nadjačati tempomat. Limitator brzine je posebno koristan za vožnju u urbanim područjima tako što Vam pomaže da ostanete u zakonskim ograničenjima i lako se prilagođava kada se promeni ograničenje brzine.

Pokretanje na uzbrdici je postalo lako

Pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) koristi sistem kočnice za zaustavljanje kotrljanja vozila unazad kada se pokrećete na strmini. Kada je sistem aktivan, KA+ ostaje nepokretan od 2-3 sekunde nakon što se kočnica otpusti. To Vam daje dovoljno vremena da prebacite nogu na papučicu gasa, pomažući Vam da se lakše i sigurnije pokrenete na zahtevnoj strmini pogotovo ako postoje vozila parkirana iza Vas.

Uvek imajte kontrolu

Kontrola proklizavanja pomaže u sprečavanju proklizavanja točkova (ili “over-spinning”) prilikom vožnje na klizavim površinama. Kontrola proklizavanja je posebno efikasna kada je potrebno ubrzanje od zaustavljenog položaja, pri maloj brzini ili kod penjanja uzbrdo. To čini vožnju glatkom i pomaže Vam da zadržite kontrolu nad KA+ na zaleđenim putevima i tokom vlažnog vremena.

Neka vam manevrisanje bude jednostavno

Elektronski servo volan (Electronic power assisted steering (EPAS)) se automatski podešava kako bi omogućio lakše i mekše upravljanje pri parkiranju, a čvršće upravljanje za veću kontrolu pri vožnji na autoputevima. Za razliku od konvencionalnih servo volana (koji deluju neprekidno i koriste više energije i goriva), naš EPAS radi samo kada je to potrebno, poboljšavajući ekonomičnost potrošnje goriva.

Veća vidljivost, danju ili noću

Zahvaljujući pametnom dizajnu, KA+ postaje još izraženiji. Kućište svetla za maglu takođe sadrži i dnevna svetla koja Vam pomažu da se ističete bilo da je dan ili noć, magla ili vedro.

Izvođenje i efikasnost

Potpuno zahvalan i efikasan

KA+ je osmišljen kako bi Vas, Vaše putnike i gorivo odveo na dugi put. 1,2 litarski Ti-VCT benzinski motor je zahvalan, okretan i skroman sa gorivom. Svaka kap se računa.

Novi motor se brine o Vašem gorivu

Snagu KA+ daje zahvalni i ekonomični četvoro-cilindrični 1.2 litarski Ti-VCT benzinski motor. Dostupan sa dva stepena snage, 70 KS ili 85 KS i ručnim menjačem sa pet brzina. Potrošnja goriva je izvrsna, sa niskom emisijom CO2 od 114 g / km.

Uštedite novac kada menjate brzinu

KA+ dolazi sa indikatorom menjača na ploči sa instrumentima koji Vam govori najbolji trenutak za promenu stepena prenosa. Pomaže Vam pri spuštanju broja okretaja, smanjuje potrošnju goriva i pomaže ići korak dalje za manje troškove.

Brojke potrošnje goriva navedene su u tablici:

Navedena potrošnja goriva i emisija CO2 mere se u skladu sa tehničkim zahtevima i specifikacijama Evropske direktive 80/1268/EEC i Evropske Uredbe (EC) 715/2007, kako je izmenjeno u (EC) 692/2008. Potrošnja goriva i emisija CO2 utvrđeni su za tip vozila, a ne za jedan automobil. Primenjeni standardni postupak ispitivanja omogućava poređenje između različitih tipova vozila i različitih proizvođača. U dodatnoj efikasnosti goriva automobila, ponašanje u vožnji, kao i drugi ne-tehnički faktori vrlo su važni u određivanju potrošnje goriva i emisije CO2 u automobilu. CO2 je glavni gas odgovoran za globalno zagrevanje. Vodič o potrošnji goriva i emisijama CO2 koji sadrže podatke o svim novim modelima ličnih automobila besplatno je dostupan na svakom prodajnom mestu ili se može skinuti sa http://carfueldata.dft.gov.uk/.

Udobnost i praktičnost

Praktičan automobil sa dodatnom zabavom

Paket praktičnih funkcija, napredna tehnologija i zabava koja dolaze sa svakim KA+ je impresivan. Kao što ćete otkriti, KA+ nije samo vozilo koje dobro izgleda. On je takođe i pametan i uljudan.

Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

Standard na KA+ je Ford SYNC koji Vam omogućava kontrolu muzike i upućivanje i primanje poziva na svom telefonu sa jednostavnim glasovnim naredbama. On će za Vas pročitati poruke, reprodukovati pesme sa USB fleša ili Bluetooth® kompatibilnog mobilnog telefona. A sa svojom AppLink funkcijom, možete uživati u glasovnoj kontroli popularnih aplikacija za Android i iOS. To je skoro kao da je personalni asistent sa Vama, čak i ako vozite sami.

Pametno skladište za pametne telefone

MyFord Dock je zamišljen da sigurno spremi Vaš pametni telefon, MP3 player ili navigacioni uređaj, tako da ga možete jasno videti bez da izgubite put iz fokusa. Docking stanica nalazi se na vrhu središnje konzole i ima preklopni poklopac koji zaključava uređaj u položaju.

Vaša pesma na putu

KA+ Studio dolazi sa AM/FM radijem, Bluetooth-om, MyFord Dock-om, i sa AUX priključkom, tako da možete slušati muziku sa Vašeg pametnog telefona. KA+ Zetec dolazi sa DAB radio/CD playerom i Ford SYNC-om, što Vam daje mogućnost kontrole nad muzikom služeći se glasom, ili daljinski upravljačem na volanu. A sa Applink-om, možete kontrolisati popularne Android i iOS aplikacije sa svojim glasom: slušate audio knjige, da dobijete najnovije fudbalske rezultate od goals.com, pronađete događaje u blizini i slušate svoje Spotify omiljene pesme.

Kontrola temperature bez znoja

Sa elektronskom automatskom kontrolom temperature Vi postavljate prijatnu temperaturu i pustite da je KA+ održava. Ne previše hladno. Ne previše vruće. Baš kako treba, svaki put.

Dodatna udobnost sa grejanim sedištima

Bez obzira na spoljašnje uslove, Vi i Vaš suvozač se možete osećati toplo i prijatno u KA+. Opcionalna grejana prednja sedišta pomažu da vožnja u hladnijim mesecima bude mnogo prijatnija.

Električni sklopivi retrovizori

Da bi se izbeglo nenamerno oštećenje, opcionalni električni sklopivi retrovizori automatski se sklapaju prema unutra kada je automobil zaključan (ili kada koristite prekidač za podešavanje ogledala).

Ford EasyFuel, za sigurno punjenje

Ova korisna tehnologija čini da je gotovo nemoguće staviti pogrešno gorivo u automobil, jer kriva mlaznica jednostavno neće stati. I budući da je Ford EasyFuel sistem bez čepa, nikada nećete morati ponovo rukovati prljavim čepom goriva.

Sigurnost i zaštita

Dodata zaštita za sigurniju vožnju

Ford KA+ dolazi sa puno pametnih sigurnosnih funkcija dizajniranih kako bi Vas zaštitile kada vozite, i Vašeg KA+ kada je parkiran. Ford SYNC, na primer, ima funkciju hitne pomoći koja će automatski za Vas pozvati hitnu službu u slučaju nezgode. Ford KA+: uvek pazi na Vas.

Ford SYNC sa Emergency Assistance (Hitnom pomoći)*

U slučaju nesreće u kojoj je aktiviran vazdušni jastuk ili pumpa goriva deaktivirana, tehnologija može umesto Vas da uspostavi poziv hitnoj službi. Možete izabrati da se zaustavi poziv, ili razgovarati sa tim službama, ako je potrebno. Najvažnije, sistem snabdeva važne informacije, kao što su Vaše GPS koordinate, čak i ako ste u nesvesti. * Ford Emergency Assistance je inovativna SYNC funkcija koja koristi Bluetooth – sparen i spojen mobilni telefon kako bi putnici pokrenuli direktni poziv lokalnom komunikacijskom centru, nakon sudara vozila koji uključuje aktiviranje vazdušnog jastuka ili isključivanje pumpe za gorivo. Funkcija radi u više od 30 Evropskih zemalja i regija.

Zaštita svuda oko Vas

Pored prednjih vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, tu su i bočni vazdušni jastuci za zaštitu prsnog koša i vazdušne zavese sa zaštitom za glavu.

Dodajte više vozača s MyKey®

MyKey® omogućava prilagođavanje postavki automobila tako da odgovaraju pojedinačnim vozačima. Tako da ako ste svoj KA+ pozajmite nekome, možete postaviti ograničenje maksimalne brzine, postaviti podsetnik za sigurnosni pojas, pa čak i kontrolu jačine audio sistema. Ova inovativna tehnologija pomaže da vozač i putnici budu sigurni, a Vi opušteni.

Rano upozorenje ako se guma prazni

Ako guma počne da gubi pritisak za vreme putovanja, sistem nadzora pritiska u gumama Vas odmah upozorava tako što se pali ikonica na ploči sa instrumentima. Ovo rano upozorenje Vam omogućava da se sigurno zaustavite, proverite pritisak u gumama i popravite bilo koji mogući problem.

Svetlo upozorenja kočenja u nuždi

Ako je potrebno izvršiti kočenje u nuždi onda će se svetla u slučaju nužde automatski upaliti, i zaustavno svetlo će početi da svetli. Kombinacija te dve stvari će upozoriti nadolazeće vozače na moguću opasnu situaciju.

Pametni sistemi zaštite

KA+ dolazi sa daljinski bravama vratima i sigurnosnim sistemom sa 3 zvezdice koje je odobrio Thatcham. To uključuje perimetarski alarm i dvostruki sistem zaključavanja. Kod dvostrukog sistema zaključavanja, vrata se ne mogu otvoriti iznutra, čak i ako je neko pokušao ući razbijanjem bočnog prozora.

Ostanite u kontroli, bez obzira na uslove

Elektronska kontrola stabilnosti (Electronic Stability Control) stalno prati rad Vašeg automobila, i ako oseti da skrećete sa putanje ili počinjete kliziti, automatski ispravlja Vaš položaj na putu. Sistem je osmišljen kako bi Vam pomogao da zadržite kontrolu nad KA+ i koristi ABS kako bi se sprečila eskalacija manjeg gubitka kontrole, pomažuć Vam da smanjite zaustavni put u slučaju nužde.