PREGLED

Ford Edge

Moćan nastup, styling koji pomera granice i state-of-the-art tehnologija ističu ovaj automobil iz gomile. Uz odvažnu i impresivnu prisutnost na putu, ovo vozilo je više nego samo jedan SUV, to je samouveren izraz namere.

Prilagodljivi upravljač

Ova opcionalna nova tehnologija omogućava vožnju bez napora, čak i u potencijalno kritičnim situacijama. Konstantno nadzire uslove i način vožnje za optimizovanje namera upravljača – odnosno, koliko okreta upravljača trebate napraviti. Na nižim brzinama, kao što su parkirališta, prilagodljivi upravljač čini vozilo okretljivijim i okretanje zahteva manje truda. Pri većim brzinama prilagodljivi upravljač pojačava odgovor upravljača, čineći skretanje jednostavnijim sa smanjenim okretanjem upravljača. Uz manje napora vožnja je ugodnija.

Aktivna kontrola buke

Aktivna kontrola buke meri zvučne talase koji ometaju (kao što je buka iz motora) te ih poništava. To ih odvaja od zvukova koje želite čuti, poput muzike i razgovora, te ih čini kristalno jasnim, ili se možete samo izvaliti i uživati u osećaju mira dok se koncentrišete na put.

Tehnologija vožnje i iskustvo

Naši dizajneri su kreirali paletu boja, materijala, uzoraka presvlaka, površina i dekoracijskih materijala zahvaljujući kojima novi Ford S-MAX u potpunosti oduševljava. Što se vanjskog izgleda tiče, u ponudi je široka paleta modernih nijansi koje će Vam pomoći da izrazite svoju individualnost. U unutrašnjosti je svaki detalj, svaki šav, svaki komad tkanine i kože savršeno precizno obrađen. Prefinjeno usklađeni uzorci boja sedišta, presvlaka i vratnih obloga upotpunjuju moderni dizajn vozila.

Vanvremenski dizajn.

Odvažna i impozantna prisutnost na putu.

Posebno duga kosina vetrobranskog stakla poboljšava aerodinamiku.

Jedinstvena LED zadnja svetla.

Dovoljno prostran za odmor ili vikend izlete.

Dovoljno prilagodljiv za lagane vožnje gradskim ulicama.

Odvažan i prepoznatljiv prednji branik.

Dvostruki auspuh daje sportski izgled.

Unutrašnjost

Postoji prostor za sedenje pet odraslih osoba u luksuznoj udobnosti. Visokokvalitetni detalji poput satena, srebra i crne ebanovine provlače se kroz celu unutrašnjost vozila. Butik-stil unutrašnjost Edge-a spaja pametan dizajn sa istančanom pažnjom na detalje. To podstiče mirnu, pouzdanu vožnju. Uz aktivnu kontrolu buke poboljšavajući mir i ambijent u kabini, Ford Edge, uzvratiće na svakom polju.

Pet udobnih sedišta sa dovoljno prostora za prtljag.

Edge ima prostranu i profinjenu unutrašnjost.

SYNC 2 Vam pruža glasom aktiviranu kontrolu nad mnogim funkcijama.

Poboljšajte svoje raspoloženje u vožnji s mogućnošću odabira ambijentalnog osvjetljenja.

Ima dovoljno mesta, čak i za najviše putnike.

Putnici na zadnjim sedištima takođe mogu uživati u luksuzu grejanih sedišta.

Točkovi

Odaberite iz niza opcija snažnih točkova, uključujući i 20-inčne aluminijumske naplatke koji sadrže tamne matirane završetke, jedinstvene za Ford Edge Sport.

19″ aluminijumski naplaci u srebrnoj boji sa 5 krakova (Standardni za Zetec)

19″ aluminijumski naplaci sa srebrnim licem i tamnije srebrnim završetcima, sa 5×2 kraka (Standardni za Titanium)

20″ aluminijumski naplaci poliranog lica i sa tamnije srebrnim završetcima, sa 5×2 kraka (Dodatna oprema za Titanium)

20″ aluminijumski, tamno matirani naplaci sa 5×2 kraka (Standardni za Sport)

Boje

Prepoznatljive i ultra-moderne boje koje naglašavaju Vašu individualnost i odražavaju Vaš ukus.

Kona plava, Metalik

Rubinski crvena, Troslojna, Metalik

Oxford bela

Bronzana vatra, Metalik

Platinum bela, Četiri sloja, Metalik

Nautilus plava, Metalik

Magnetic, Metalik

Crna Sena Liskun

Electric spice, Metalik

Ingot srebrna, Metalik

Boje unutrašnjosti

Lepo izrađene unutrašnje letvice su dostupne u paleti odgovarajućih boja. Dakle, Vi i Vaši putnici možete putovati u kabini koja je osmišljena kako bi bila istovremeno udobna i savremena.

Titanium: Ebony leather/ Ebanovina koža

Zetec: Ebony cloth/ Ebanovina tkanina

Sport: Ebony dinamica/leather / Ebanovina dinamica/koža

Salerno Micro Perf koža boje ebanovine

Salerno koža u boji duvana

Salerno koža s Miko Perf antilopom u boji Medium Soft Ceramic

Iskustvo u vožnji

Ford Edge opremljen je sa mnogo inovativnih tehnologija. Pitaćete se kako ste ikada uspevali bez nekih od njih. Sve one osiguravaju da se skoncentrišete na vožnju i pružaju siguran pogled na put ispred Vas.

Više zabave. Manje upravljanja.

Prilagodljivi upravljač je nova tehnologija koja omogućava vožnju bez napora bez obzira na vreme, bez obzira na uslove – čak i pri parkiranju. Na nižim brzinama, kao što je manevrisanje na parkingu, potrebna je veća upravljivost. Pri većim brzinama, upravljivost se automatski podešava na konvencionalniji odnos, za pružanje udobnog, pouzdanog osećaja vožnje. Tu je i Sportski način rada. Aktiviranje Sportskog načina rada pruža veliko zadovoljstvo u vožnji krivudavim putevima, smanjujući napor za savladavanje.

Tehnologija koju možete kontrolisati svojim glasom

Ford SYNC 2 Vam omogućava da ostanete povezani i kontrolišete svoj telefon, muziku, navigaciju i klima uređaj uz pomoć intuitivnih glasovnih komandi ili 8″ ekrana u boji osetljivog na dodir. Možete čak dobiti listu lokalnih restorana samo izgovarajući: “Ja sam gladan” ili pristupiti Michelin vodiču koji će Vam pomoći da odaberete i rezervišete mesta za jelo, a takođe i hotele. Wi-Fi povezanost je dostupna putem pristupnih tačaka, sa USB modemom. I Ford hitna pomoć može automatski pomoći u pozivanju hitnih službi u slučaju nesreće.

Pouzdanost u promenljivim uslovima

Inteligentni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) može odrediti koliko gripa, ravnoteže i odaziva je potrebno u vlažnim, suvim ili ledenim uslovima i na različitim terenima. Tehnologija je inteligentna, tako da je moguće pogon preusmeriti na prednje ili zadnje osovine, zavisno od zahteva. Osiguravanjem ‘torque on demand’/ ‘moment na zahtev’ sistem, pruža izuzetnu upravljivost i poboljšanu efikasnost za sigurnu vožnju bez napora.

Prednja svetla koje će Vam pomoći da vidite oko zavoja

Prilagodljiva svetla sa Ford Dynamic LED prednjim svetlima nisu samo upečatljiva, ona su i pametna. LED svetlo pruža precizan uzorak svetla, a njihova intenzivna svetlost osigurava odlično osvetljenje. Dnevna svetla su takođe uključena. I LED pokazivači smera zamenili su tradicionalno treperenje svetla, osvetljavajući u nizu za visoku vidljivost za druge vozače. Osim toga, Glare Free High Beam se automatski prilagođava, maksimizira vidljivost, ne zaslepljujući druge vozače. Zanimljivo je da ova nova prednja svetla takođe prate put, čime Vam pomažu da jasnije vidite prilikom vožnje kroz krivine.

Vidi šta dolazi, sa bilo koje strane

Mala panoramska kamera sa prednje strane Novog Ford Edge, prenosi split-screen sliku na Multi-funkcionalan ekran Vašeg automobila tako da možete videti vozila, bicikliste ili pešake koji dolaze sa obe strane. Ova opciona nova tehnologija je neprocenjiva ako pokušavate izaći iz uskog parking mesta i uključiti se u prometni saobraćaj.

Napredni sistem pomaže Vam da ostanete u traci

Sistem čuvanja trake koristi kameru koja će otkriti ako slučajno vozite izvan trake. Alarm će Vas upozoriti vibriranjem volana i prikazom vizuelnog upozorenja. Ako sporo reagujete ili ne reagujete, Sistem pomoći za ostanak u traci pružiće Vam pomoć kod upravljanja, što će Vas sigurno vratiti u pravu traku. Tehnologija je dizajnirana za puteve sa više traka (kao što je autoput), tako da se automatski deaktivira pri brzinama ispod 65 km/h ili se može isključiti i ručno.

Tempomat koji se može automatski prilagoditi

Sa Adaptive Cruise Control tehnologijom prilagodljivog tempomata, odaberite brzinu kojom želite voziti, a sistem će je održavati. Ako ugrađeni senzor detektuje vozilo ispred, usporiće vozilo za održavanje unapred postavljene udaljenosti. Nakon što je put ispred ponovno čist, sistem će ubrzati na odabranu brzinu. Forward Alert je tehnologija koja dolazi kao deo prilagodljivog tempomata i osmišljena je kako bi Vas upozorila ako ste slučajno došli preblizu vozilu ispred.

Pomaže Vam da ostanete unutar ograničenja brzine

Intelligent Speed Assist je osmišljen kako bi se smanjile šanse za prebrzu vožnju i povećala Vaša koncentracija na put ispred Vas. Prvo, kamera za prepoznavanje saobraćajnih znakova automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), sistem automatski prilagođava svoju maksimalnu postavku brzine do te granice.

Retrovizori koji vide ono što Vi ne možete

Informacioni sistem mrtvog ugla / Blind Spot Information System (BLIS) može Vam pomoći da sigurnije promenite trake, zahvaljujući senzorima koji mogu skenirati mrtve uglove na obe strane Vašeg vozila. Ako otkriju vozilo koje Vi ne možete videti, kao upozorenje će upaliti narandžastu svetlost, prikazanu u pripadajućem bočnom retrovizoru.

Dodatna pomoć kod vožnje unazad

Nova tehnologija, Cross Traffic Alert otkriva vozila koja prilaze kada izlazite iz parking mesta. Ukoliko se nešto približava, javiće se zvučni signal i upaliti svetlo u bočnom retrovizoru.

Dodatna kontrola tokom uspona

Hill Start Assist privremeno zaustavlja kretanje napred ili nazad, kada krećete na uzbrdici. Sistem radi tako da održava pritisak u kočionom sistemu dodatne 2,5 sekunde, što Vam daje više vremena i kontrole kako biste premestili nogu sa papučice kočnice na papučicu gasa.

Drži Vašu prikolicu sigurno u traci

Trailer Sway Control otkriva ‘vijuganje’ prikolice i smanjuje brzinu Vašeg vozila za pomoć u rešavanju problema, i boljoj kontroli vuče prikolice. Sistem usporava vozilo smanjenjem obrtnog momenta motora i postupno povećava pritisak kočenja na točkovima.

Maksimalna kontrola pri skretanju

Torque Vectoring Control / Upravljanje obrtnim momentom uravnotežava obrtni moment između prednjih točkova kako bi odgovarali površini puta i uslovima vožnje. Radeći na 100 obrtaja u sekundi, sistem je 33 puta brži od treptaja oka. Što znači bolje prianjanje i izuzetno precizno upavljanje, što ćete otkriti prilikom ubrzanja u krivinama.

Servo upravljač koji reaguje u svakoj situaciji

Torque Vectoring Control / Upravljanje obrtnim momentom uravnotežava obrtni moment između prednjih točkova kako bi odgovarali površini puta i uslovima vožnje. Radeći na 100 obrtaja u sekundi, sistem je 33 puta brži od treptaja oka. Što znači bolje prianjanje i izuzetno precizno upavljanje, što ćete otkriti prilikom ubrzanja u krivinama.

Performanse i efikasnost

Spajanjem pametnog dizajna, pametnog inženjeringa i napredne aerodinamike, Ford Edge pruža savršeno uravnoteženu kombinaciju performansi, potrošnje goriva i precizno upravljanje.

Napredno oslanjanje za vrhunsku vožnju i precizno upravljanje

Novo napredno multi-link zadnje oslanjanje u kombinaciji sa poboljšanim ‘McPherson’ prednjim oslanjanjem pruža izvrsnu kontrolu točkova i prefinjeni kvalitet vožnje. Posebno je podešen na izdašnu visinu i širinu Edge-a, a svojim specifičnim mogućnostima izrade, omogućava vrlo visok odziv pri upravljanju.

State-of-the-art dizelski motor

Napredni 2.0 TDCi motor daje Vam dve mogućnosti snage: 180 KS i 210 KS Bi-Turbo. Obe varijante uključuju najnoviju tehnologiju kako bi se povećala efikasnost, obrtni moment i ekonomičnost te smanjila emisija izduvnih gasova. • 180KS. 400 Nm obrtnog momenta. 44.1 mpg. CO2, 149g / km. • 210KS. 450 Nm obrtnog momenta. 44.1 mpg. CO2, 149g / km. Bi-Turbo motor ima dva turbopunjača i nudi poboljšane performanse i efikasnost. Primarni turbo radi na nižim brzinama, što Vam daje dodatni poticaj kad je potrebno – kao kod prelaska sa raskrsnice u tekući saobraćaj. U međuvremenu, sekundarni turbo radi na većim brzinama, kao i kada je potrebno prestići vozila koja se sporo kreću. Više od toga, Bi-Turbo motor i zagreje kabinu brže od konvencionalnih motora. Time se smanjuje trošenje delova, smanjuje potrošnja goriva i omogućava brže kretanje prilikom hladnih jutara.

Brzo, ručno menjanje stepena prenosa

6-stepeni ručni menjač ima visoki kapacitet obrtnog momenta i omogućava glatke, brze i tačne promene. Da bi se optimizovala efikasnost, ikona indikator promene na tabli sa instrumentima javlja kada je vreme za promenu stepena prenosa.

Ford Powershift menjač. Brz i štedljiv

Kombinujući praktičnost automatskog i kontrolu ručnog, ovaj napredni 6-stepeni menjač unapred odabira sledeći stepen prenosa za Vas, tako da ne gubi snagu kod promene. Powershift-ovo munjevito, brzo, glatko menjanje brzina čini vožnju glatkom, uz uštedu goriva i smanjenje emisija CO2 u odnosu na normalan automatski menjač.

Ručica menjača: uživajte u brzim promenama stepeni prenosa na automatiku

Uobičajeno se nalazi samo u high end sportskim automobilima, automatske ručice menjača su dostupne i sa 6-stepenim automatskim i Powershift menjačem. Ova tehnologija inspirisana trkama, stavlja munjevito, jednostavno menjanje brzina na dohvat ruke. Zbog toga što su kontrole montirane na upravljač, možete promeniti stepen prenosa efikasnije pri skretanju.

Trošite manje goriva sa Auto Start-Stop

Kada se zaustavite na semaforu ili ste u praznom hodu u redu, ova tehnologija može automatski isključiti motor (dok ga još uvek snabdeva osnovnom strujom kao npr. za prednja svetla, klima uređaj, radio i Ford SYNC sistem). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite kvačilo i odaberite prvi stepen prenosa, kao i obično, ili pritisnite papučicu gasa na automatski, a sistem će se ponovno pokrenuti. Auto Start-Stop je posebno efikasan u gradu i gradskim ulicama, gde može smanjiti potrošnju goriva do 10% (urbani ciklus).

Efikasniji način da punite akumulator

Za razliku od tradicionalnih sistema, pametno regenerativno punjenje samo puni bateriju, kada je to potrebno i kad god je to moguće, a izbegava taj način kada pritiskate papučicu gasa. To može pomoći uštedi još više goriva i dodatno smanjiti štetne emisije.

Bolja aerodinamika za smanjenu potrošnju

Kada vozite polako, Active Grille Shutter sistem drži prednju rešetku otvorenom za hlađenje motora. Kada ubrzate ona se automatski sama zatvara, poboljšava aerodinamiku i pomaže u smanjenju potrošnje goriva.

Smanjivanje otpora za povećanu efikasnost

Genijalana prednost dizajna Edge-a je njegova prednja aero zavesa. Otvori u spoljnim rubovima prednjeg branika usmeravaju vazduh preko rotirajućeg točka i kroz otvore u blatobranima. Ovaj protok visoke brzine vazduha oko točkova smanjuje aerodinamički otpor, a poboljšava performanse i potrošnju goriva.

Udobnost i praktičnost

Ford Edge je opremljen promišljenim detaljima koji će pomoći da Vi i Vaši putnici uživate u opuštajućem i smirenom putovanju.

Uz ovaj sistem, moći ćete čuti svoje misli

Aktivna kontrola buke je osmišljena kako bi utišala sve neželjene zvukove u kabini. Mikrofoni otkrivaju i mere specifične zvučne talase. Dok upravljačka jedinica može razdvojiti zvukove koje želite čuti, poput razgovora i muzike, od onih koje ne želite. Sistem zatim stvara nečujan ‘beli šum’ da poništi sve neželjene zvukove i daje Vam pravi osećaj smirenosti u vožnji.

Hands-free vrata prtljažnika za jednostavno otvaranje i zatvaranje

Ako imate pune ruke, a nemate svoj ključ na daljinsko upravljanje, novi Ford Edge oseća Vašu blizinu, tako da sve što morate učiniti je proći nogom ispod zadnjeg branika za otvaranje ili automatsko zatvaranje vrata prtljažnika. Takođe možete upravljati vratima prtljažnika pomoću svog daljinskog upravljača ili tipke, smeštene unutar vašeg automobila. Možete pauzirati akciju za podizanje u bilo kom trenutku i vrata prtljažnika će se zaustaviti.

Parkiranje i izlaženje bez stresa

Koristeći kombinaciju različitih tehnologija, Active Park Assist čini više od automatskog usmeravanjana na paralelna parking mesta. Uz Park Out Assist, on Vam pomaže i da se izvučete iz njih. Paralelni i bočni parking sistem snima odgovarajući prostor dok se vozite kroz parkiralište. Onda Vas automatski usmerava, a sve što Vi treba da učinite je da upravljate papučicom gasa, menjačem i kočnicom.

Senzori koji omogućavaju parkiranje bez stresa

Parking senzori pomoći će Vam da procenite udaljenost između vozila i prepreka, i ispred i iza Vas. Kada senzori detektiraju objekat, oni aktiviraju zvučno upozorenje koje se intenzivira što se više približavate.

Lakša vožnja unazad, jer vidite šta je iza Vas

Stubići, ograde, niski zidovi. Zadnja kamera prikazuje sve što je iza Vas na ekranu ugrađenom u središnju konzolu i aktivira se automatski kada odaberete stepen prenosa za vožnju unazad. Sistem takođe prikazuje virtualne smernice, kako bi Vam olakšao i parkiranje u najmanjem prostoru.

Prekidač za ručnu kočnicu

Pametne nove elektronske ručne kočnice čine da tradicionalna ručica postane prošlost. Preko središnje konzole, sada možete sigurno primeniti ručnu kočnicu jednostavnim prekidačem. Osim stvaranja dodatnog prostora u unutrašnjosti, ova pogodnost olakšava život, dok se potreba za podešavanjem kočnica tokom servisnih intervala smanjuje.

Dovoljno mesta za sve

Napravljena od pet prostranih mesta u dva reda, sa 60/40 deljivim zadnjim sedištima, kabina nudi dovoljno prostora za svakog putnika. Uz brojne prostore za skladištenje, plus jedno šuplje dno, postoji dosta prostora za putnike, prtljag, shopping, kućne ljubimce, sportsku opremu – ili bilo koju kombinaciju navedenog i više od toga.

Osvetljenje unutrašnjosti tako da odgovara Vašem stilu, ukusu i raspoloženju

Moderna led plava unutrašnja rasveta osvetljava sve unutrašnje kontrole. Dok ambijentalno osvetljenje omogućava osvetljenje različitih područja automobila, kao što su prostor za noge i držači za čaše, u bilo kojoj od sedam različitih boja. Čak imate i mogućnost da mešanjem boja stvorite i spremite pet vlastitih osvetljenja putem MyColour pogodnosti.

Bez ključa znači bez muke

Ford Key Free/ sistem bez ključa Vam omogućava zaključavanje i otključavanje svog automobila, bez da se ključ vadi iz džepa ili da ga tražite u torbi. Ova opcija takođe štedi gnjavaže kad imate pune ruke posla.

Bezbrižno deljenje automobila sa Ford MyKey®

Ford MyKey® omogućava postavljanje ograničenja maksimalne brzine, podsetnik za korištenje sigurnosnog pojasa pa čak i jačinu zvuka audio sistema. Tehnologija je osmišljena kako biste bili mirni ako pozajmite Vaš automobil prijatelju ili članu porodice, jer možete programirati ograničenja koja želite postaviti za taj ključ. Možete zadržati neograničeni ‘admin’ ključ za sebe, pa čak i imati više od jednog ako želite.

Velik panoramski krov

Edge dolazi sa mogućnošću luksuznog dvodelnog, staklenog panoramskog krova koji ili se otvara ukoso ili klizi ispod zadnjeg dela krova da bi se stvorila lagana i svetla unutrašnjost. Iako krov omogućava navalu prirodnog svetla, solarna reflektujuća stakla sprečavaju grejanje i štite Vas od UV zraka. Elektronski krov takođe Vam omogućava da pokrijete ili otkrijete krov pritiskom na dugme.

Osigurava toplotu ili hladnoću

Odaberite kožna sedišta (standardna u Sport i Titanium modelima), a oba prednja sedišta za vozača i suvozača se greju ili hlade kako bi se povećala udobnost. Isto tako, putnici na zadnjim sedištima mogu uživati u grejanim sedištima. A ako ste vozač, hladni dani su daleko više podnošljivi uz grejani kožni upravljač.

Sigurnost

SIGURAN. POUZDAN. ZAŠTIĆEN. Ford Edge, ohrabrujući sveobuhvatan paket mera sigurnosti nudi Vama i Vašim putnicima visok nivo zaštite.

Sistem koji može pomoći u zaštiti Vas i Vaših saputnika

Pre-Collision Assist sa prepoznavanjem pešaka, otkriva ljude (i velike objekte) na putu ispred Vas, ili one koji bi mogli izleteti ispred vozila, i upozorava Vas na njihovu prisutnost. Ako ne reagujete, sistem automatski aktivira kočnice. Ova inovativna nova tehnologija je dizajnirana kako bi se smanjila ozbiljnost nesreća i u nekim slučajevima, eliminisali frontalni sudari, a funkcioniše pri brzinama do 80 km/h.

Izuzetna zaštita za putnike na zadnjim sedištima

Dva zadnja sedišta mogu se naručiti sa sigurnosnim dodacima jedinstvenim za Ford: zadnji sigurnosni pojas na naduvavanje. U slučaju sudara, pojasevi će se naduvati i proširiti preko pet puta većeg područja tela od uobičajenih sigurnosnih pojaseva. Smanjenjem pritiska na grudima i boljom kontrolom kretanja glave i vrata, ova inovativna tehnologija može smanjiti mogućnost povrede.

Dodatna snaga kod naglog kočenja

Sistem pomoći pri kočenju pomaže Vašem vozilu da postigne maksimalnu efikasnost kočenja u slučaju nužde. On je automatski kontrolisan putem elektronske kontrole stabilnosti, koji oseća koliko pritiska ste dali na kočnicu i automatski ga povećava, ako je to potrebno.

Ford SYNC 2 sa hitnom pomoći

Važan aspekt Ford SYNC 2 je Ford hitna pomoć. Ta mogućnost koja potencijalno spašava život, je osmišljena kako bi Vam pomogla u postavljanju hitnog poziva i pruža hitnim službama informacije o lokaciji vozila, na Vašem jeziku. Možete odabrati da zaustavite poziv, ili razgovarati sa tim službama, ako je potrebno. Najvažnije, sistem će dostaviti ključne informacije, kao što su vaše GPS koordinate, čak i ako ste u nesvesti.

Driver Alert Vas upozorava kada otkrije da ste umorni

Driver Alert stalno prati Vaše ponašanje u vožnji i dizajniran je za otkrivanje svih promena koje bi mogle biti uzrokovane umorom. Ako je sistem prepoznao da ste sve manje oprezni, ikona upozorenja se prikazuje na ekranu, sugerišući da uzmete pauzu.

Pomoć u očuvanju sigurnosti dece

Novi Ford Edge je osmišljen kako bi Vam pomogao da zadržite decu sigurnim na svakom putovanju. Dolazi sa zadnjim ISOFIX učvršćivanjem dečijih sedišta, tako da se lako mogu uklopiti dva dečija sedišta.

Koordinisani sigurnosni sistemi aktiviraju se u deliću sekunde

Napredni Inteligentni sistem zaštite (IPS) koordiniše niz sigurnosnih pogodnosti, što Vama i Vašim putnicima osigurava maksimalnu zaštitu. Novi Ford Edge takođe ima krutu karoseriju koja apsorbuje udarac i naprednu tehnologiju sedišta i sigurnosnih pojaseva, kako bi se smanjila mogućnost povrede u slučaju nezgode.

Poverenje u izazovnim uslovima

Automobil je opremljen elektronskom kontrolom stabilnosti (ESC), koja uključuje niz tehnologija dizajniranih da bi osigurale kontrolu. Senzori otkrivaju bilo kakve nagle promene u ponašanju upravljanja, kočenja ili vozila koja mogu uzrokovati gubitak kontrole, a zatim ESC precizno podešava brzinu svakog pojedinačnog točka, čineći Vaš automobil stabilnijim i pomažući sprečavanju proklizavanja. ESC uključujuje i Hill Start Assist, Emergency Brake Assist i Electronic Brake.

Brže, kraće naglo kočenje

Kada oseti situaciju u kojoj je potrebno hitno zaustavljanje, elektronska kontrola stabilnosti puni kočioni sistem, zatvarajući bilo kakav vazdušni otvor između kočionih pločica i diskova. Poznata kao Electronic Brake Prefill, ova tehnologija pomaže u smanjenju dužine kočenja automobila.

Napredni sistem vazdušnih jastuka

Sistem vazdušnih jastuka koji uključuje vazdušne jastuke prednjih sedišta i vazdušne jastuke za grudni koš, sa mogućnošću bočnih vazdušnih jastuka za dva sedišta u drugom redu.

EDGE VIGNALE

Ford Edge Vignale naš je najsuvremeniji i najmoderniji SUV do sad. Ekskluzivni ručno izrađeni završetci, vrhunski materijali i impresivne tehnologije osiguraće Vam uzvišeno iskustvo vožnje. Uz ekskluzivne Ford Vignale usluge za svakog vlasnika, Ford Edge Vignale postavlja nove standarde u dizajnu i performansama. Istražite svet Ford Edge Vignale.