ECOSPORT

pregled

NOVI FORD ECOSPORT

Snažan, robustan izgled susreće se sa praktičnim i sposobnim. Atraktivan, pomno oblikovan i inteligentan unutrašnji dizajn obogaćen je nizom pametnih tehnologija. Svež, karakterističan i hrabar: pripremite se za Novi Eco Sport

Praktičan i inteligentan

U Novom Ford EcoSportu sve funkcije i tehnologije stvorene su kako bi Vaša putovanja bila još udobnija. Ford SYNC 3 omogućava Vam da ostanete povezani i upravljate svojim telefonom, muzikom i navigacijom pomoću glasovnih naredbi ili 8″ ekrana na dodir. Premium B&O PLAY sistem od 675 W Vam pruža jedinstveno, snažno i bogato iskustvo slušanja muzike putem, ni manje ni više, nego 10 vrhunskih zvučnika. Sa promišljenim detaljima kao što su grejana sedišta, možete biti sigurni da će svaka vožnja biti opuštajuća, ali istovremeno i podsticajna.

Samopouzdanje u vožnji

Sednite za volan i moći ćete da upravljate nizom naprednih tehnologija koje će Vam služiti kao pomoć u vožnji. Pametni sistem All-Wheel Drive(AWD) pruža izvanredno rukovanje u promenjivim uslovima. Hill Start Assist (Pomoć pri kretanju na uzbrdici) zadržava vozilo kada treba da krenete sa površine pod nagibom. LED svetla za dnevnu vožnju omogućavaju dobru vidljivost sa stilom.

Performanse i efikasnost

Sa novim EcoSaportom dolazi i izbor od tri inovativna i napredna motora. Prvi motor je 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor, šestostruki dobitnik nagrade International Engine of the Year * (Međunarodni motor godine). Motor daje svu moć koju možete očekivati od 1,6-litarskog motora (125 KSa I 40 KS), sa izuzetno efikasnom potrošnjom goriva i malom emisijom CO2. 1,5-litarski TDCi dizel motor pruža 100 KS i samo 107g/km emisije CO2. I turbo 1,5-litarski EcoBlue dizel motor nudi 125 KS snage i 119g/km emisije CO2. * Pobednik u kategoriji ispod 1,0 litre.

Saigurnost pre svega

Vaša sigurnost je uvek na prvom mestu. Iz tog razloga, u novom EcoSportu ćete naći tehnologije i sisteme dizajnirane da štite Vas, Vaše putnike i Vaše vozilo. Ključne funkcije uključuju ABS kočnice, sistem elektronske kontrole stabilnosti, sistem pomoći kod proklizavanja i sistem nadzora pritisaka u gumama. Ugrađen je takođe sveobuhvatan paket vazdušnih jastuka: vozačev, suvozačev, bočni vazdušni jastuci, kao i vazdušni jastuk za kolena na strani vozača. To je samo jedan od razloga zašto je automobil dobio nagradu Euro NCAP sa 4 zvezdice.

Impresivna fleksibilnost

Sa novim EcoSportom dolazi iznenađujuće prostrani interijer. Prostor je pametno upotrebljen, a skladišta za prtljag su povećana tako da se zadnja sedišta mogu sklopiti u dva dela 60/40. Sa flip-up jastukom, zadnja sedišta možete potpuno preklopiti kako biste lakše uneli i preneli prtljag. Prilagodljivi pod prtljažnika možete postaviti u tri položaja – fantastično rešenje kada ne želite da se stvari gomilaju jedna na drugu.

dizajn

Eksterijer

Robustan i prefinjen

Novi EcoSportje je nesumnjivo istinski SUV i definitivno ostavlja utisak snage i jačine. Čiste linije i elegantni aerodinamični oblik čine ovaj automobil modernim, sofisticiranim i dizajniranim tako da se ističe gde god da se nalazi.

Izgled koji izaziva divljenje

Ugrađeno samopouzdanje u vožnji

Robustan, ali i urbano sofisticiran

Novo sveže lice EcoSporta

Jasne linije i pomno osmišljen dizajn

Spretan i okretan u gradu

Interijer

Prepustite se ugođaju

Ergonomski oblikovana u skladu sa Vašim potrebama, kao i potrebama Vaših putnika, nova unutrašnjost EcoSporta savršeno je dizajnirana kako biste potpuno uživali u svakom trenutku provedenom u vozilu. Čiste, jednostavne, neupadljive linije prožete su promišljenim detaljima koji privlače pažnju. Sednite, opustite se, uživajte i iz povišenog udobnog položaja posmatrajte svet.

Oblikovana i potporna sedišta

Svaka kontrola nadohvat ruke

Čista, jasna i nenametljiva ploča s instrumentima

Prostrani zadnji putnički prostor

Puno prostora

Ekran osetljiv na dodir SYNC 3

iskustvo vožnje

Prednosti tehnologije

Najbolje tehnologije su uvek one koje donose nešto pozitivno u naš svet, nose jasne prednosti i rešavaju probleme. Upravo to ćete naći u novom EcoSportu. Otkrijte život bez stresa i sa maksimum uživanja uz tehnologije koje čine vožnju opuštajućom i zadovoljavajućom: od pametnog pogona na sva četiri točka (All-Wheel Drive) do pomoći pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) i novog Fordovog SYNC-a.

Poverenje čak i u promenjivim uslovima

Pametni sistem sa pogonom na sve točkove (AWD) može odrediti razne elemente kao što su: bolje prianjanje guma uz površinu, održavanje ravnoteže vozila u krivini i brzina reakcije na mokrim, suvim ili ledenim uslovima i na različitim terenima. Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili zadnju osovinu zavisno od uslova vožnje. I ovaj sistem “okretnog momenta” omogućava jednostavno rukovanje i poboljšanu efikasnost.

Dodatna kontrola pri kretanju na uzbrdici

Sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici privremeno zaustavlja vozilo na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time Vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sistem je takođe koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na klizavim površinama.

LED dnevna svetla, za vožnju sa stilom i bolju vidljivost

Visoko efikasan napredni sistem svetla za dnevnu vožnju omogućava Vam jasnu vidljivost danju i noću.

Pomoć u slučajevima nužde: poziva pomoć kada Vi ne možete

Važan deo tehnologije Ford SYNC je pomoć u slučaju nužde*. U slučaju nesreće, kada se aktivira vazdušni jastuk ili je pumpa za gorivo deaktivirana, tehnologija može koristiti upareni i spojeni mobilni telefon putem Bluetooth-a®kako bi direktno pozvao hitnu službu. Možete prekinuti poziv ili razgovarati sa službom. Ključno je to da sistem može prikupiti vitalne informacije poput Vaših GPS koordinata. *Fordov sistem hitne pomoći deluje u više od 40 Evropskih zemalja. Da bi funkcija ispravno radila, funkcija mora biti uparena sa kompatibilnim mobilnim telefonom koji je sa Vama kada se aktivira vazdušni jastuk (osim vazdušnog jastuka za kolena) ili kada senzor otkrije deaktivaciju pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u hitnim situacijama nije podržana na svim evropskim jezicima.

performanse i efikasnost

Performanse i efikasnost bez kompromisa

Poznati benzinski 1,0-litarski Ford EcoBoost savršen je primer tehnološkog napretka novih motora. Dizajniran kako bi osigurao idealnu ravnotežu između snage, performansi i niske emisije CO2, EcoBoost je motor budućnosti.

Najbolje od vašeg motora

Revolucionarni 1,0-litarski 3-cilindarski EcoBoost benzinski motor šest puta je osvojio nagradu za Međunarodni motor godine*. Sa izborom od 125 KSa ili 140 KS, uživaćete u svim uzbudljivim performansama koje biste očekivali i od konvencionalnog 1,6 motora. Takođe je povećana efikasnost smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2. * 2017 International EngineoftheYear, pobednik u kategoriji do 1,0 litar.

Napredna snaga dizelaša

1,5-litarski Ford EcoBlue je potpuno novi dizel motor i novi EcoSport je prvo vozilo koje će pokretati. Tehnologija ubrizgavanja goriva sa četiri cilindra i sa turbo punjenjem, može generisati moćnih 125 KS. Motor je tih, prefinjen i vrlo efikasan: 4,6 l/100 km, a emisija CO2 je takođe niska: 119 g/km.

udobnost i korisnost

Faktor iznenađenja i zadovoljstva

Najsavremenija tehnologija infotainmenta, sofisticirani B&O PLAY sistem ozvučenja, malo luksuza kao što su grejana sedišta i grejani volan i još mnogo toga.

Besprekorno integrisana tehnologija koju možete kontrolisati glasom

Ford SYNC 3 je najsavremeniji sistem koji Vam omogućava povezanost i upravljanje telefonom, muzikom i sistemom navigacije pomoću intuitivnih glasovnih naredbi ili pomoću 8″ ekrana u boji osetljivog na dodir. Povezan je sa aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto*, sa Applink-om omogućen je pristup nekim Vašim najdražim aplikacijama, uključujući Spotify. Pomoću aplikacije Live Traffic izbegnite gužve. *Apple CarPlay™ registrovani je zaštitni znak kompanije Apple Inc. Android Auto™ registrovani je zaštitni znak kompanije Google Inc. Mogućnosti pružanja navedene usluge u našim modelima zavise prvenstveno o uslovima kompanija Apple Inc. i Google Inc. Za pojedine regije, molimo Vas informišite se i kod istih kompanija za više detalja.

Uživo sa sistemom B&O PLAY

Nezavisno o Vašem muzičkom ukusu, zaslužujete slušati muziku onako kako je to sam umetnik zamislio. Upravo to možete očekivati u novom EcoSportu. Zašto? Zato što je to moguće sa sistemom B&O PLAY. Ovaj vrhunski sistem uz ozvučenje od 675W pruža bogat i moćan doživljaj zvuka pomoću 10 zvučnika, woofera i subwoofera. Specijalizovani akustičari osmislili su, dizajnirali i razvili ovu naprednu tehnologiju baš za EcoSport.

Sedišta i volan greju kad je to najpotrebnije

Kao deo dodatne opreme možete izabrati grejana prednja sedišta za vozača i suvozača. Grejanje možete podesiti na tri načina, pomoću prekidača koji upravljaju grejanjem levih i desnih sedišta. Crveno svetlo pokazuje nivo toplote koju ste izabrali. Bez obzira da li se radi o hladnom jutru, hladnom danu ili hladnoj noći, grejani volan će zagrejati Vaše ruke bolje od para rukavica.

Brzo čišćenje vetrobranskog stakla uz Quickclear

Ova pametna funkcija osmišljena je kako biste što brže krenuli u hladnim jutarnjim satima. Jednostavno pritisnite dugme, a ultra tanke niti će brzo zagrejati vetrobransko staklo, odmrznuti i odmagliti i pomoći pri odleđivanju brisača.

Vanjska ogledala

Za potpunu zaštitu od slučajnog oštećenja, spoljašnja ogledala se električno sklapaju nakon parkiranja. Tako sklopljena, štite se i stilski, takođe grejani, integrirani pokazivači smera.

Kombinacija prostora i moći

Novi EcoSport pruža fleksibilan, pametno postavljen prostor u praktičnom i moćnom vozilu.

Paktični podesivi pod prtljažnika

Dizajniran kako bi osvojio gradsko tlo

Visoki rubnjci, radovi na cesti, branici… Gradske ulice mogu biti opasne. Iz tog je razloga robusniEcoSport značajno odignut od ceste.

Savršen luk okretanja

Za razliku od tradicionalnih, glomaznih SUV-ova, novi EcoSport ima odličan radijus okretanja 10,6m “od ivice do ivice”. Polukružni okreti su u ovom SUV-u jednostavni i brzi, čak i kada su automobili parkirani sa obe strane.

Prepreke lagano nestaju

Kutovi “pristupa” i “odstupanja od podloge” u novom EcoSportu postavljeni su na 21,0 stupnjeva i 33,3 stupnja, s kutom prelaska od 23,3 stupnja (ako je vozilo neopterećeno). Ovi stupnjevi se odnose na kutove na kojima vaš automobil može voziti preko prepreke i izbjeći struganje donje strane vozila: od esencijalne važnosti za moderni SUV.

Sigurnost

Osećajte se sigurnije i zaštićenije

Neki sigurnosni sistemi osmišljeni su kako bi zaštitili Vas, Vaše vozilo i ostale učesnike saobraćaja u slučaju nesreće. Drugi sistemi postoje kako bi prvenstveno sprečili nesreću. U novom EcoSportu ćete naći tehnologije dizajnirane za jedno i drugo.

Vazdušni jastuci koji štite sa svih strana

Osim prednjih vazdušnih jastuka za vozača i suvozača i vazdušnog jastuka za kolena vozača, bočni vazdušni jastuci omogućavaju zaštitu prsnog koša i dizajnirani su tako da udalje putnike od mesta udarca. Takođe, mogu podići ruke putnika kako bi prostor između putnika i stranog obekta bio što veći. Bočni vazdušni jastuci omogućavaju maksimalnu pokrivenost a nasloni za glavu nude zaštitu od povreda pri trzaju. Osim toga, sigurnosni sistem čine i prednji i zadnji zatezači sigurnosnih pojaseva i limitatori opterećenja. U novom EcoSportu, sigurnost je na prvom mestu.

Pravovremeno upozorenje

Sistem nadzora pritisaka u gumama sam otkriva ako se pritisak u jednoj od Vaših guma snižava i upozorava Vas na to svetlosnim indikatorom na ploči sa instrumentima.

Napredni sistemi za kontrolu kočenja

Kako bi kočenje bilo efikasano, kombinuje se sistem protiv blokiranja točkova (ABS) i elektronska raspodela sile pri kočenju. Elektronska kontrola stabilnosti neprekidno prati kretanje Vašeg vozila. Sistem oseti kada je prianjanje vozila uz put drugačije i automatski primenjuje kočenje na pojedinačne točkovete tako stabilizuje vozilo. Sistem nadgleda ponašanje vozila koristeći napredne senzore protiv blokiranja točkova i sistem pomoći kod proklizavanja.

Serije

Za hrabriji izgled

Različite legure, kontrastne krovne boje koje se ističu na karoseriji, jedinstveno isticanje znaka. Kod Focusa ST-Line primetićete sportski atletski dizajn – osetićete energiju, uzbuđenje i performanse koje je teško propustiti.

Pojačana sofisticiranost

SYNC 3 sa glasovnim naredbama i 8″ ekranom u boji, 16” aluminijumskim felnama, hromirani detalji, kretanje bez ključa, delimično kožna sedišta, ambijentalno osvetljenje… FocusTitanium se sastoji od zavidne liste funkcija i tehnologija, a stilski je osmišljen kako bi impresionirao. Vrhunske specifikacije, vrhunski kvalitet, visoki standardi: ne očekujte ništa manje.