Jedinstvena sigurnost sa 5 zvezdica

Tourneo Connect je drugačiji tip vozila. Tourneo Connect je pametno vozilo.

Pametno, jer je prilagodljivo: u Tourneo Connectu može sedeti pet osoba, a u Grand Tourneo Connectu čak sedam. Sa više od 16 kombinacija sedenja, vrlo jednostavno možete stvoriti prostor za sav potreban prtljag i opremu.

Pametno, jer možete uživati u nagrađenim performansama i izuzetno efikasnim benzinskim i dizel motorima. Recimo, revolucionarni benzinski motor EcoBoost pruža potrošnju do 8,0 l/100 km kod 1,6-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim menjačem i 150 KS, odnosno do 5,6 l/100 km kod 1,0-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim menjačem i 100 KS. Dizel motor je još efikasniji i u proseku troši od 4,4 l/100 km.

Pametno, jer Tourneo Connect nudi niz izvanrednih tehnologija. Od sistema Ford SYNC i glasovnog upravljanja, koji vam omogućava hands-free pozivanje i primanje telefonskih poziva s jednostavnim glasovnim naredbama, do sistema Active City Stop, koji skretanjem umesto vas pomaže u izbegavanju naletanja na vozilo ispred pri malim brzinama.

Ako tome dodate još neke druge funkcije i udobnost, koju očekujete od vrhunskog vozila zajedno sa dizajnom i kvalitetom izrade, Tourneo Connect predstavlja zaista pametan izbor.