Servis

Servisiranje

Poput bilo kojeg vozila, i vaš Ford treba redovno servisirati kako bi se očuvao u najboljem stanju i kako bi mu se održala vrednost. Samo zvanični diler Fordovih vozila ima tehničare, alat i najnoviju kompjuterizovanu opremu za dijagnostiku koji su posebno namenjeni za Fordova vozila.
Uz to, svi Fordovi dileri koriste originalne rezervne delove, koji su tako projektovani i konstruisani da se savršeno uklapaju i funkcionišu u vašem vozilu. Prilikom zamene delova koristite samo ORIGINALNE rezervne delove. Samo u tom slučaju vozilo će zadržati vrednost i kvalitet.

Originalni rezervni delovi se mogu nabaviti u Auto Market Group-u koji je ovlašćen servis za vozila Ford.

Održavanje vašeg Forda

Iako za redovan servis ne postoji alternativa, redovnim kontrolama vašeg vozila možete doprineti da vaš Ford ostane u besprekornom stanju. To će vam omogućiti da uočite sve sitnije probleme koje ćete možda moći i sami da rešite, ili, eventualno, neki krupniji problem koji zahteva usluge vašeg dilerskog centra. Da bismo vam pomogli, sastavili smo obiman priručnik za samostalno održavanje vozila izmedju servisa.

Učestalost servisa

Sačuvajte vrednost svog Forda i održite ga u vrhunskom stanju tako što ćete ga davati na servis u preporučenim intervalima.

Servisni interval za redovne servise zbog lošeg kvaliteta goriva i otežanih uslova eksploatacije vozila je:

  • Najkasnije nakon pređenih 20.000 km ili 12 meseci kod putničkih vozila.
  • Najkasnije nakon pređenih 25.000 km ili 12 meseci kod teretnih vozila.

Auto Market Group Vam preporučuje da između dva redovna servisa, obavite i dopunski servis na kojem će tehničar proveriti nivo ulja u motoru kao i rashladne tečnosti i tečnosti za pranje stakla. Ovaj dopunski servis preporučuje se posle svakih 2.000 km.

Mogućnost zakazivanja termina
Vaš lokalni diler preporučuje zakazivanje termina koji su prilagođeni vama.

Godišnje kontrole karoserije i boje
Karoserija vašeg Forda je prekrivena zaštitnim slojem koji sprečava dubinsku koroziju najviše do 12 godina (u zavisnosti od modela). Sve troškove popravki pokriva Ford pod uslovom da je karoserija održavana na način opisan u priručniku namenjenom vlasnicima vozila. Oštećenje ili koroziju treba prijaviti vašem dileru Fordovih vozila ili Fordovom centru za hitne intervencije. Ova kontrola može se obaviti tokom redovnog godišnjeg servisa ukoliko je potrebno. Obratite se vašem dileru kako biste već danas zakazali kontrolu.